Трябва да има гаранции, че краят на войната в Украйна

...
Трябва да има гаранции, че краят на войната в Украйна
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: Трябва да има гаранции, че краят на войната в Украйна ще бъде наистина край

„ Трябва да има гаранции, че краят на войната в Украйна ще бъде в действителност край “. Това сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

„ Всички разбираме, че би трябвало да има някакъв тип гаранции, че това в действителност е краят, а освен пауза, през която Русия ще преформатира силите си, ще си почине, ще ги прегрупира и ще нападне още веднъж. Подобен модел видяхме през 2014-та година. Те анексираха Крим, всички ние осъдихме това и след няколко месеца те влязоха в Донбас. После първите съглашения от Минск бяха нарушени и те се придвижиха още на запад. После, при вторите съглашения от Минск, второ преустановяване на огъня и те чакаха съвсем 8 години, преди да разпрострат пълномащабната инвазия. Така че когато тази война завърши, би трябвало да сме безусловно сигурни, че това е в действителност краят “.

„ Затова би трябвало да помогнем на Украйна да построи личната си защита, с цел да стопира последваща съветската експанзия. Разбира се, ще има потребност от спомагателни гаранции и последната от тях ще бъде член 5 и участието на Украйна в НАТО “,допълни той.

Американските сенатори може да поддържат проекта на представителя Джонсън за помощ на Украйна, напомня SafeNews. Тези,  които преди този момент бяха хладни към новото предложение за обновяване на помощта за Украйна от страна на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Джонсън, републиканец от Луизиана, в този момент са склонни да го поддържат. Това оповестява вестник The Hill.

Сенаторите, в началото скептични към проекта на Джонсън, в този момент са подготвени да одобряват всяко предложение за помощ на Киев, което идва от долната камара на Конгреса, на фона на сложната обстановка за Украйна на фронта.

Източник: БНР

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР