Трябва да е чест за българския министър-председател да бъде в

...
Трябва да е чест за българския министър-председател да бъде в
Коментари Харесай

Цонев: За премиера трябва да е чест да бъде в НС

Трябва да е чест за българския министър-председател да бъде в Народното събрание. Това сподели от парламентарната естрада Йордан Цонев от Движение за права и свободи по време на дебата по оставката на Министерския съвет. Според него не може български министър председател да бъде унизяван, когато се вика в Народното събрание.

" За всеки български министър председател, за всеки български министър, за всеки българин, това би трябвало да е въпрос на чест. Не е по този начин за настоящия български министър председател. Не беше по този начин и за огромна част от министрите. Уважаеми сътрудници от ГЕРБ, не беше по този начин и за вас, много дълго време. Казвам го с почитание към българския министър председател, който е 10 години министър председател, който още е министър председател. Конституцията, по силата на която на 4-ти народът ни избра и ни прати тук, повелява, че цялата власт произтича от народа. Ние излъчваме изпълнителната власт и я направляваме и в Деня на Конституцията доста ясно би трябвало да заявим, че властта в Република България би трябвало да се върне в българския парламент ", съобщи Цонев.

По думите му по този начин го усещат множеството български жители и множеството политически субекти, които са в тази зала. " Колко време министър-председателят не е бил в тази зала и в другата? Според вас това обикновено ли е? ", уточни още Цонев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР