Трябва да държим Сърбия много близо до Европейския съюз и

...
Трябва да държим Сърбия много близо до Европейския съюз и
Коментари Харесай

Албания иска Сърбия близо до ЕС

Трябва да държим Сърбия доста покрай Европейския съюз и да създадем всичко, с цел да бъдем обединени политически. Това съобщи министър председателят на Албания Еди Рама пред " Порта о Порта " по отношение на вероятното разширение на Европейски Съюз и присъединението на Белград.

Запитан дали Албания се опасява от вероятно разширение на Европейския съюз, което включва Сърбия, в миг, когато тя е доста покрай Русия, той отвърна: " Не, освен, че не се опасяваме от това, само че и сме задоволително мощен глас на Западните Балкани, който декларира, че би трябвало да държим Сърбия доста близо и да създадем всичко, с цел да бъдем обединени политически. От друга страна, несъмнено, има разлики, защото Сърбия не е глобила Русия по ясни аргументи , които в даден миг би трябвало да се възприемат като аргументи от политическо и историческо, само че и от прагматично естество ".
 Сърбия: Европейски Съюз е част от предишното, другарството ни с Русия е бъдещето
Сърбия: Европейски Съюз е част от предишното, другарството ни с Русия е бъдещето

" Никой, който е обичал Русия, не е ненавиждал Сърбия. Но всеки, който ненавижда Русия, ненавижда Сърбия "

На въпрос по отношение на въздействието на войната в Украйна на Балканите и по-специално в Албания, Рама настоя: " Трябва да създадем всичко, с цел да избегнем пристрастеността към войната, да не ни въвличат в пораждането на разногласия сред НАТО и пронатовските страни членки на Балканите и сред Сърбия и общностите, които принадлежат към славянския православен свят, който е тясно обвързван с Русия ".

Според него не е допустимо да се мисли за Европейски Съюз, който включва Албания и други балкански страни без Сърбия.

Относно войната в Украйна албанският министър председател съобщи, че е най-вероятно това да е един от така наречен " замразени спорове ", който обаче е от доста измерение и може да вземе за заложници освен Русия и Украйна, само че и целия свят за дълъг интервал от време.

" И в случай че руснаците постоянно са били много твърди бойци, то украинците са същите. Така че да се каже, че въпросът може да се уреди без тях, ми се коства много мъчно ".
 Отказът от наказания за Русия препъна Сърбия за участие в Европейски Съюз
Отказът от наказания за Русия препъна Сърбия за участие в Европейски Съюз

Екологичен потенциал желае преустановяване на договарянията за присъединение на страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР