"Трябва да бъдем честни – бързо организирахме онлайн обучение, то

...
"Трябва да бъдем честни – бързо организирахме онлайн обучение, то
Коментари Харесай

Министър Вълчев каза как децата ще учат занапред

"Трябва да бъдем почтени – бързо организирахме онлайн образование, то е обезщетително, само че отчасти. Близо 4,8 милиарда е бюджетът за обучение, отпуснати са 14 млн. за техника, 15 млн. за подкрепяне на бюджета, бяха пренасочени и други средства. Там са почти са към 20 млн., 50-60 млн. са единствено от държавния бюджет ".

С тези думи стартира присъединяване си в предаването "Беновска пита " Красимир Вълчев, министър на образованието и науката.

"Училищните бюджети са по-добре в сравнение с предходната година, над 85 % от средствата ще отидат за съоръжение, пречистватели за въздуха, дезинфектанти, всяко учебно заведение взема решение единствено по какъв начин да ги разходва ", показа Вълчев.

"Нямаме опция да дадем на всяко дете устройство, 107-108 хиляди ще бъдат закупени. 20 000 устройства са в развой на доставка. 18 000 към този момент са предоставени. Малко над 30 000 не учат заради липса на електронни устройства. Има и деца със скъпи смарт телефони, само че не са ангажирани.

В момента едни учебни заведения подкрепят други ", изясни той.

"Ще има изпити за 4-ти, 7-ми, 10-ти и 12-ти клас. Ако са повече карантинирани може да се организира онлайн изпит.

Вероятно обстановката ще продължи до пролетта - до април, май, само че не можем да затворим учениците до тогава.

Не мисля, че обстановката ще разрешава трайно връщане на всички възпитаници до пролетта, по-скоро отчасти или периодично повтаряне ", разяснява министърът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР