Трусът, който германското издание Шпигел“ предизвика за сега изглежда да

...
Трусът, който германското издание Шпигел“ предизвика за сега изглежда да
Коментари Харесай

Въпросите на огледалото: Г-н Борисов, г-н Цацаров, какво виждате?

Трусът, който немското издание „ Шпигел “ провокира за в този момент наподобява да е като че ли много във вътрешността в дълблоки води. Мнозина се вършат, че подобен трус няма, само че както знаме следва унищожително цунами, чиито екот сигурно към този момент бучи в ушите на доста хора в България.
Защо си мислим по този начин ли? Най-малкото тъй като изданието не е вчерашно и тъй като убийствени материали за България, които чете целия свят, са излизали и преди в него. Ще ви напомним някои от тях.

Първо да отбележим, че Германия е на 11 място по независимост на словото в класацията на „ Репортери без граници “. Може би малко хора поминък, че Der Spiegel – „ Огледало “ е ежеседмично списание. То е най-старото новинарско списание в Германия, учредено е през 1946 година по сходство на американските списания „ Тайм “ и „ Нюзуийк “. Издава се в Хамбург. Списанието е измежду най-съдържателните по типа си в Европа със седмичен тираж от над 1 милион броя. Влиянието на списанието се основава на два стълба; първо, моралния престиж, основан от проверяващата публицистика от ранните години на списанието, която през 1980-те години излиза с няколко сензационни новини; на второ място, икономическата мощ на богатото издателство „ Шпигел “, четем за него в Уикипедия.

Дер Шпигел се продава в целия свят. Представете си, кой и по какъв начин би могъл да повлияе, а камо ли да подкупи управлението му да разгласява материал или следствие без да са тествани и достоверни против български политик, магистрат, олигарх и така нататък

Г-н Борисов, виждате ли Пеевски в огледалото?

След последните разкрития на „ Дер Шпигел “ е добре да се напомни, че в края на януари 2016 година изданието излиза с, в центъра на който е депутатът от Движение за права и свободи, огромен предприемач и медиен магнат Делян Пеевски. Статията е озаглавена: „ Българският политик Пеевски: айсбергът на корупцията “. Публикацията е голяма, разбиваща и вярна до последния ред. У нас единствено цитират материала на авторитетното. Медията не е отделяла сходно внимание на нито един български политик, което прави текстът невиждан по своя темперамент.

Автор на публикацията е журналистът Франц Щир, който прави своите констатации и пита: Как Делян Пеевски се трансформира едвам в средата на 30-те си години в една от най-важните фигури на българската политика? Благодарение на корупцията и престъпните мрежи, допускат критиците му. Дори някогашните му съидейници към този момент са изолирани безмилостно от него, излиза наяве от обявата.

Само пет дни след обявата тематиката за Делян Пеевски и публикацията на " Шпигел " е наранена на срещата сред премиера Бойко Борисов и българи в Лондон.

Българин слага въпроса за Пеевски по следния метод:

" Искам да ви попитам във връзка в публикацията в " Шпигел " дали имахте късмет да я прочетете? За всичко, което се случва последните години, обвързвано с Делян Пеевски, за който ние не приказваме.

Искам да ви попитам, когато четете неговите медии, употребявате неговите бизнеси или в действителност общите такива... " Шпигел " значи огледало на немски. Искам да ви попитам започнахте ли да виждате в огледалото облика на Пеевски? "

Въпросът обаче остава без отговор. Премиерът само споделя " изрично не е правилно " и продължава с обясненията за колосалните достижения против контрабандата и приходите от митниците.

Любопитно е, че както и през днешния ден, други въпроси, сложени от българите в Лондон през 2016 година към Борисов са за дейностите на страната, с цел да върне тези хора назад в родината.

" Какво се прави за младите българи - ние сме бъдещето на България, освен на България, само че и на Европа и света, тези хора вероятно да се върнат в България и децата им да израснат там. Моето семейство живее повече от 20 години в чужбина. Аз персонално съм пристигнал тук. Не искам да пребивавам живота си в чужбина, говорейки непознат език, бидейки чужденец, колкото и висококвалифициран да съм и високоплатен, в един миг парите не са толкоз значими ", обръща се към премиера юноша от аудиторията, а въпросът му през днешния ден звучи като дежа вю.

Госпожо Меркел, не се ли срамувате от този подкупен човек?

В началото на август тази година излезе публикация озаглавена В нея се подлагат на критика ръководещите в Германия. „ Вече цялостен месец не престават демонстрациите в София. Изгледите Бойко Борисов да подаде оставка обаче не са огромни - българският министър председател има доста съдружници в Европейски Съюз, включително и Германия. “, стартира.

„ Борисов направи рокади в кабинета си. Няколко министри трябваше да изоставен в опит да се потуши напрежението на площада. Но това няма да помогне. Това се трансформира и в смешка измежду протестиращите, които обявиха, че се местят столовете на палубата на “Титаник”. Борисов обаче няма да си тръгне толкоз бързо. Протестите може да не реализиран нищо, а също така министър председателят има и съдружници.

Неговата партия ГЕРБ е част от Европейската национална партия в Екологичен потенциал. Там е и партията на Ангела Меркел.

Демокрацията в България обаче е застрашена толкоз, колкото и в Полша и Унгария. На митингите в София се появи и афиш, който насочи пряк въпрос към немския канцлер: Госпожо Меркел, не се ли срамувате от този подкупен човек?

Системата на Борисов трансформира България в най-бедната страна в Европейския съюз, а дружно с това - и страната с най-бързо топящо се население в света.

При преобладаващите условия доста българи не желаят да имат деца или да емигрират. В класацията за независимост на печата от „ Репортери без граници “ страната на Европейски Съюз е на 111-о място от 180 страни. “

Европа, чуваме ли се - България е „ пленена страна “?

Точно месец след тази обява „ “ още веднъж приказва за Делян Пеевски. В за изданието ръководителят на висшия касационен съд Лозан Панов декларира, че Делян Пеевски е всекидневен съпремиер на България.

„ В България „ има олигархично обединение на законодателната, изпълнителната и правосъдната власт. Пример за това е притежателят на медийна империя Делян Пеевски, който импровизирано в действителност е съпремиер. Ключови институции и управляващи се намират под негово въздействие. Подобно нещо подкопава трите крайъгълни камъка на действителната народна власт - самостоятелни съдилища, свободни медии и мощна съпротива. Ето за какво доста жители имат възприятието, че живеят в „ пленена “ страна “, четем на страниците на „ Шпигел “ ние и още най-малко 1 милион европейци.

Последната обява е от преди 4 дни. В нея се приказва за Бойко Борисов и Сотир Цацаров, като лица на високи държавни постове правили дейности в услуга на друга страна. Днес бе безапелационен, че от материалите, с които разполага изданието е ясно, че целият връх на българската власт е работил за турското посолство, а някогашният началник на Националната работа за сигурност дефинира обявата като „ разстрел “ за властта в България.

Колко разрушително ще е цунамито от този трус зависи от доста неща. Дали сеизмографът работи, дали ще бъдат пощадени хората, които нямат виновност за бедствието и дали властта може, желае и ще отбрани жителите си.

Диана Йонкова
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР