Трупам състояние на Земята, за да мога да помогна за

...
Трупам състояние на Земята, за да мога да помогна за
Коментари Харесай

Илон Мъск, SpaceX и какво разкри милиардерът относно колонията на Марс

" Трупам положение на Земята, с цел да мога да оказа помощ за финансирането на този план ", заяви Мъск в Twitter във връзка с проектите му да сътвори колония на Марс.

Малко преди този момент, още веднъж в Twitter, милиардерът реши да разкрие много елементи към въпросния план.

По негови думи, проектът на Мъск е да строи по 100 Starship кораба на година и да разполага с флота от 1000 кораба след 10 години.

Всеки от тях ще може да придвижва товари и до 100 души на борда си, само че по-интересно е по какъв начин корабите ще стигат от нашата планета до Марс.

Тъй като през множеството време дистанцията сред Земята и Марс е прекомерно огромно, Мъск планува, че ще изпраща по 1000 кораба в орбита, които на всеки 26 месеца, когато Марс и Земята са най-близо, ще вършат курс до алената планета.

Така орбитата на планетата ни ще замязя на самобитен паркинг за галактически ракети, които от време на време ще отиват и ще се връщат до Марс.

Докато Мъск обясняваше концепциите си в Twitter, различен консуматор в обществената мрежа пресметна, че при по този начин сложени условия SpaceX ще успее да транспортира до един милион души до Марс преди 2050 година

Мъск удостовери, че това в действителност е крайната му цел, като добави, че ще направи всичко допустимо, с цел да предложи налични цени и условия на евентуалните колонизатори.

Очевидно милиардерът обмисля и вид за закупуване на билети до Марс на заем, който колонизаторите ще изплащат посредством работата си на Марс. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР