Русия може „внезапно да се пречупи“ под натиска на контранастъплението на Украйна, казва бившият американски генерал Петреъс

...
Трудното контранастъпление на Украйна далеч не е приключило“, каза генерал
Коментари Харесай

Трудното контранастъпление на Украйна „далеч не е приключило“, каза генерал Дейвид Петреъс.

Дори Американските военни ще се борят да се изправят срещу обширната отбрана, която Русия е монтирала, каза той.

Въпреки това, при достатъчно натиск руската линия може „внезапно да се счупи“, пише той.

Докато Украйна се бори за да постигне значителни печалби в своята контраофанзива, генерал Дейвид Петреъс казва, че фронтовата линия на Русия все още може да се поколебае под натиск.

Бившият висш генерал и директор на ЦРУ донесе опита си в Ирак в картината, когато изложи защо вярва, че Украйна все още може да пробие страхотната защита на Русия.

„Аз съм предпазлив оптимист, с квалификации“, каза той пред CNN. Украйна може потенциално да „пробие линията на няколко места“, каза той, добавяйки, че съдбата на битката тогава ще зависи от руската реакция.

В мнение за The Washington Post, написано съвместно с военния учен Фредерик Каган, той призова за търпение към усилията на Украйна, като каза, че те са само в ранните си етапи. продължете поне четири месеца, пишат те.

„Защитниците могат да се задържат дълго време и след това внезапно да се счупят, позволявайки на нападателя да постигне бързи печалби, преди защитата да се втвърди по-назад“, пишат те.< /p>

„Украинците се стремят да генерират точно този ефект — и има причина да смятаме, че могат.“

Задържа ги огромна мрежа от минни полета, окопи и противотанкови „дракони“. зъби", които се простират по дължината на 600 мили на фронтовата линия. Изправени пред това, дори САЩ ще се борят, каза Петреъс пред CNN.

„Истината е, че не бихме могли да направим това“, каза той. Единственият път, в който САЩ са се сблъсквали с подобни ситуации, е бил в Ирак, каза той.

Но тогава САЩ имаха огромни предимства в своите военновъздушни сили - похвали се с пълно превъзходство във въздуха - и огромния си брой персонал, тежка броня, и устройства за разбиване.

Украйна "се адаптира много впечатляващо" към ситуацията, каза той пред CNN. За да опишат своята тактика, той и Кейгън цитираха адмирал Тони Радакин, началник на британската армия, който я нарече „гладувай, протягай се и удряй“.

„Украйна упражнява натиск върху противника си, докато нещо не се счупи, в който момент те ще ангажират своите резерви и ще нанесат удар“, пишат Петреъс и Кейгън.

Според множество доклади Украйна е трябвало да смени тактиката по-рано в натиска, след като е загубила множество тежки бронирани машини. Сега изглежда, че те се обръщат към артилерия, за да унищожат руските сили, преди да преминат пеша.

„Когато условията са подходящи, сега те си проправят път през тези минни полета“, каза Петреъс пред CNN. „Те не могат да монтират комбинирани оръжия чрез тях и започват да постигат малък, но значителен напредък в поне две области.“

Тези области в района на Запорожка включват Robotyne, където украинската елитна 82-ра Наскоро е дислоцирана десантно-щурмова бригада. Украинските сили също така си върнаха част от територията в покрайнините на Бахмут в района на Донецк, който Украйна отстъпи на Русия през май след жестока, кървава отбрана.

Оценката идва на фона на нарастващи тревоги в медиите и сред законодателите, които поставиха под съмнение военната помощ на САЩ за Украйна.

В средата на август Washington Post цитира анонимни членове на разузнавателната общност, които хвърлят съмнения върху усилията на Украйна, прогнозирайки, че тя няма да постигне целта си да превземе решаващата град Мелитопол.

Insider не успя да провери това независимо. Експертът по сигурността Патрик Бъри каза пред Insider, че споделя същата перспектива, като каза, че шансовете за „нокаутиращ удар“ намаляват с течение на времето.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Преглед коментари
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР