Трудно е обяснението как Ангела Меркел ще реформира Европейския съюз

...
Трудно е обяснението как Ангела Меркел ще реформира Европейския съюз
Коментари Харесай

Политик: Меркел трудно ще бъде двигател на реформи в ЕС

Трудно е обяснението по какъв начин Ангела Меркел ще реформира Европейския съюз в четвъртия си мандат, като канцлер на Германия. Това е мнението на Румен Йончев от политическа партия ”Народен съюз ”. По думите му мъчно може да се допусна, че Меркел ще бъде мотор на една такава промяна. " Макрон има доста повече политическа сила, с която да направи такава промяна ", разясни той в студиото на " Денят ON AIR ".

Според проф. Анна Кръстева, която е учител по политически науки, през днешния ден няма някой, който да не желае промени.

" Най-големият еврооптимист е най-големият модернизатор. Това е Макрон ", сподели проф. Кръстева. По думите ѝ френският президент подлага на критика Европейският съюз, само че в това време желае и смяна.

Според Любомир Кючуков пък Франция и Германия към този момент са показали визия за по-сериозни промени. Според него обаче тя не ни устройва.

" Визията на Макрон е мощно ядро, което да бъде водещо в Европейския съюз и от там всички останали според от своите благоприятни условия и предпочитание за присъединение към него ", изясни Кючуков.

Той сподели също, че в основата на разделянето в Европейския съюз в този момент е на база финанси, а това се опълчва на главния принцип на общността, който е за взаимност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР