Трудно е да водим дискусия, за това какво трябва да

...
Трудно е да водим дискусия, за това какво трябва да
Коментари Харесай

Яйцата в хладилника! Опасно ли е?

Трудно е да водим полемика, за това какво би трябвало да се съхранява в ледник. Някои споделят, че кетчупът не трябва да се държи на открито, а други считат, че на него му е мястото там. Също и за яйцата.

По света яйцата нормално се съхраняват в ледник, само че в някои европейски страни, където се купуват пресни яйца от пазара, хората пазят яйцата на открито до 21 дни. Когато става дума за това, дали би трябвало да стоят в хладилника, или не, правилото цели към това, дали може да се натровим, а не дали яйцата ще се скапват.

Ученият Мериен Грейвли твърди, че кокошките в Европа се имунизират против салмонела и други рискови болести, тъй че жителите на тези страни си разрешават да съхраняват яйцата на открито. Но в случай че това значи, че локалните пресни яйца идват от неимунизирани пилета, тогава яйцата несъмнено би трябвало да се съхраняват в ледник.

Яйцето може да се скапе и в ледник, само че ниските температури пречат на развиването на салмонела, която се популяризира на стайна температура. Не дръжте яйцата си на стайна температура, защото те се съхраняват на хладно щом изоставен завода по този начин, когато ги оставите на открито, настава кондензация, а тя от своя страна, води до напредък на бактерии. Яйцата би трябвало да останат на стайна температура до най-много два часа преди още веднъж да бъдат сложени в ледник.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР