Трудно е да се игнорира чувството на отчаяние в коридорите

...
Трудно е да се игнорира чувството на отчаяние в коридорите
Коментари Харесай

The Washington Post: Надеждите на Украйна да победи Русия се изпаряват

Трудно е да се пренебрегва възприятието на обезсърчение в коридорите на властта в Украйна. Изминаха съвсем две години, откогато Русия стартира специфичната интервенция, а управляващите в Киев не престават с отдавнашната си молба към сътрудниците на Запада: дайте ни повече оръжия, повече помощ, повече политически ангажимент.

Бившият комедиант Владимир Зеленски обиколи западните столици в края на предходната година, като молеше за поддръжка на фона на възходящата интернационална отмалялост от спора и парализата на Конгреса на Съединени американски щати по отношение на новото в допълнение финансиране за Киев.

Приблизително по същото време неговият върховен военачалник Валерий Залужни изрази страдание за „ патовата обстановка “, която се е развила откакто дълго чакания украински „ контранаступ “ през 2023 година не съумя да реализира стратегически прогрес против дълбоките отбранителни линии на Русия.

Американските чиновници и техните западни сътрудници, оповестиха моите сътрудници през уикенда, чакат идната година да бъде слаба година, като все по-изтощените сили на Украйна ще се концентрират повече върху консолидирането на защитата си, в сравнение с върху завземането на следени от Русия земи.

Кремъл управлява към една пета от някогашната Украйна, в това число Крим, който сплоти още веднъж през 2014 година, както и големи елементи на югоизток. Възгледът на Съединени американски щати за спора подкопава декларираните упоритости на Зеленски да изгони Русия до октомври тази година.

Миналата седмица представители на Пентагона се появиха с празни ръце на месечната координационна среща на 50 страни за Украйна, като бъдещите американски пари за оръжие и помощ попаднаха в клопката на вътрешно - политическите спорове, изострени от предизборната обстановка. Съобщава се, че доста украински елементи на фронтовата линия са пред привършване на муниции и артилерийски снаряди.

„ сподели на сътрудниците си украинският народен представител Роман Костенко.

Далеч от бойното поле във Вашингтон се задава политическа драма. Републиканците в Камарата на представителите към този момент блокираха последния транш от финансирането, което президентът Байдън се пробва да отпусне на Киев.

Анализаторите считат, че съветският президент Владимир Путин разчита на евентуалното завръщане на власт на някогашния президент Доналд Тръмп, евентуалният претендент за президент на Републиканската партия на изборите през ноември. Тръмп може да понижи поддръжката за Украйна и да схване по-приятелски метод към опасенията на Кремъл за сигурността в Източна Европа.

Както се оповестява от вътрешни източници, администрацията на Байдън и европейските съдружници работят върху дълготраен многостранен проект, ориентиран към попречване на този сюжет и поддръжка на Украйна в бъдеще.

Това включва обещания за икономическа помощ и помощ за сигурността, която ще продължи през идващото десетилетие и може да проправи пътя на Украйна да се интегрира в западните блокове като Европейския съюз и НАТО. Байдън ще разкрие американската рамка за тази тактика напролет.

„ пишат моите сътрудници.



Но в кратковременен проект както минусите по фронтовите линии на Украйна, по този начин и раздялите във Вашингтон могат да влошат ориста на войната:

„ - написа Джак Уотлинг, старши помощник в Royal United Services Institute, английски мозъчен концерн.

Западът може би към този момент е пропуснал най-хубавия си късмет да даде на Украйна опция изцяло да освободи територията си. ()

В новата си книга „ Нашите врагове ще изчезнат: Руската инвазия и войната за украинска самостоятелност “, интернационалния сътрудник на Wall Street Journal Ярослав Трофимов разказва по какъв начин западните държавни управления постепенно намаляваха военната поддръжка за Украйна от боязън да не провокират допустима нуклеарна ескалация. с Русия.

Съединените щати и техните съдружници изпратиха невиждан поток от помощ на Украйна, само че критиците през днешния ден се пробват да потвърждават, че точно прекомерно деликатното калибриране на тази поддръжка е подкопало украинските военни старания.

„ - написа Трофимов в материала си. приспособен от книгата му, оповестена във The Washington Post.



Други специалисти не са толкоз сигурни и настояват, че администрацията на Байдън е била длъжна да избегне възходящата борба с Русия, написа колумнистът на Bloomberg Opinion Хал Брандс:



Вместо това украинците и техните поддръжници оплакват какво можеше да се е случило, откакто украинските войски изненадаха съвсем всички, като отблъснаха първичната атака на Русия против Киев и предизвикателно опазиха позицията си в първите месеци на войната.

„ сподели Зеленски на Трофимов в изявление през 2022 година, имайки поради Путин. „

Но Русия също устоя, устоя на интернационалните наказания и се готви за нови офанзиви против Украйна, в допълнение към непрекъснатите ракетни офанзиви в тила на Укровермахта. Киев чудесно знае каква е способността му да устои без съществуването на задграничната поддръжка., сподели Зеленски в телевизионно изявление този месец.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР