Трудно е да прогонизраме дали изобщо ще има летен сезон.

...
Трудно е да прогонизраме дали изобщо ще има летен сезон.
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: Трудно е да прогонизраме дали изобщо ще има летен сезон

Трудно е да прогонизраме дали въобще ще има летен сезон. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя моли, който има опция да одобри разновидността ваучер за отсрочените екскурзии.
" Изключително тежко е сега положението на туристическия отрасъл освен в България, само че и в международен мащаб. ", сподели още министърът в изявление за bTV.
" Буквално туризмът е спрял. Ситуацията е доста динамична и непредвидима. Това, което тревожи и мен, и моите сътрудници, и целия бранш е, че няма изясненост по кое време ще завърши тази обстановка и нищо не може да се възнамерява. За първи път секторът изпада в такава невиждана рецесия в международен мащаб. Авиацията също е спряла. Много малко самолетни компании извършват полети от и до разнообразни дестинации, а с цел да може екскурзиантът да посети обещано място, той би трябвало да може да стигне до него. Туризмът в България сега не работи. Колкото и да беше тежко, здравето на хората е най-важно “, уточни Ангелкова.
" На 17 март издадох заповед, с която са прекратени всички проведени пътувания и екскурзии в страната и отвън нея. В момента работят единствено хотелите и то при строго съблюдаване на санитарно-хигиенните условия и със сервиране единствено на румсервиз. И те съвсем не действат, тъй като по последна информация в цялата страна 1025 индивида нощуват в местата за настаняване. Много е мъчно да се предвижда, само че в случай че обстановката продължи доста време, допускам, че ще се стигне и до банкрути. Зависи какъв брой ще продължи тази обстановка ", сподели оше тя.
„ Приехме Закона за изключителното състояние и ограниченията за изключителното състояние. Там се споделя, че всички периоди, свързани с разнообразни отговорности, както и сред частно-правните субекти стопират да текат и стартират да работят до 1 месец след преустановяване на изключителното състояние. По отношение на Директивата за пакетните пътувания би трябвало да се предложат разнообразни разновидности, с цел да се откри баланс, а той е извънредно сложен. Едните желаят пролонгация и това да има опция да възстановят или не парите на своите клиенти в дълъг интервал от време, а другите ги желаят незабавно. Спират да текат периодите, в които в 14-дневен период туроператорите би трябвало да възстановят сумите за неосъществено пътешестване. Потребителите могат да одобряват ваучер за до 24 месеца. Трябва да е несъмнено, че потребителят може да го употребява и в случай че туроператорът банкрутира, това да не навреди на потребителя “, добави министърът.
Банов: Министрите на културата в Европейски Съюз бягат от среща за незабавни ограничения в бранша
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР