Трудно би било България да намали в тази и в

...
Трудно би било България да намали в тази и в
Коментари Харесай

Пеканов: Трудно България ще намали вредните емисии следващите две години

Трудно би било България да понижи в тази и в идната година излъчванията, тъй като въглищните централи сега са на облага и способстват за енергийната сигурност на Балканите. Това сподели пред bTV вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.
Прочетете още
Той обаче не приема и изказванията, че би трябвало да се откажем от зелената договорка.  Тя продължава да бъде съответстваща – който твърди противоположното, неистини хората. В новогодишните си обращения всички европейски водачи приказваха за ускорение на спънките към обезпечаването на енергийна самостоятелност, напомни още вицепремиерът

„ От месеци тази тематика се дискутира в общественото пространство. Неприятно е, че това става по подобен зрелищен метод. Планът е обществено притежание от много време – беше оповестен през април месец, след което беше подписан контракт сред България и Европейската комисия на 4-и май 2022 година “, изясни той.

Ангажиментът, който е в областта на декарбонизацията, е всяка година до 2026 година да се понижават нездравословните излъчвания с по 10% годишно до момента в който се доближат 40%. Този ангажимент е стихотворец от постоянното държавно управление на Кирил Петков.

„ Миналата година, по време на служебния кабинет „ Янев “ това бяха едни от най-тежките диалози, които кабинетът водеше, и аз водех с Европейската комисия. На края на тези диалози ние не можахме да се обединим към някакво съглашение по линия на декарбонизацията на енергийния бранш. Те изискваха ясни и точни задължения, а ние нямаше по какъв начин да поемем такива “, изясни още вицепремиерът.

Той напомни, че България е получила писмо през декември 2021 година, за неналичието на съглашение. Тогава Атанас Пеканов получил съществени рецензии за това. Тогава държавното управление е предложило да се направи разбор и на неговата база да се направи отчет, който пък да влезе в националното заседание, с цел да се вземат решения за държанието на страната ни през идващите години.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР