Труден, но конструктивен процес на преговори между унгарското правителство и

...
Труден, но конструктивен процес на преговори между унгарското правителство и
Коментари Харесай

Унгария обяви преговорите с ЕК за успешни и не очаква загуба на средства

Труден, само че градивен развой на договаряния сред унгарското държавно управление и Европейската комисия (ЕК) приключи сполучливо в неделя. Това написа във " Facebook "  министърът на правораздаването на Унгария Юдит Варга. 

Комисията заключи, че мерките, препоръчани от кабинета на министрите, отстраняват страховете, които принудиха Европейска комисия да приложи механизма за слагане на условия за заплащания от бюджета на Европейския съюз (ЕС). Унгария към момента не е изгубила средства от Европейска комисия и решението на Европейска комисия, признато в неделя, допуска, че няма риск от това ", написа тя.

Унгария в никакъв случай до момента не е губила запаси на Европейски Съюз и въз основа на решението на Комисията в неделя тази заплаха даже не съставлява опасност. Изпълни ли унгарското държавно управление уговорките си, условната процедура ще бъде закрита преди края на годината.

През идващите седмици и месеци ще се фокусираме върху осъществяването и осъществяването на уговорките. Затова през днешния ден, с цел да реализираме единодушие с Европейската комисия, показах в Народното събрание пакет законопроекти, който е Стената на ОЛАФ за изменение на законите въодушевени за съдействие и фондации за ръководство на обществени активи осъществяване на публични задания.

Унгария може да влезе в 2023 без да губи запаси, заключи Варга.

Припомняме, че държавното управление на Унгария внесе през днешния ден в Народното събрание първия от няколко законопроекта за битка с корупцията.  В момента Будапеща се пробва да избегне загубата на милиарди евро финансиране от Европейския съюз.

Вчера ЕК предложи прекъсване на средства на стойност 7,5 милиарда евро за страната заради неуспех на Унгария в битката ѝ с корупцията и поддържането на върховенството на закона.

Освен това ЕК постави условия към Унгария за опазване на достъпа ѝ до еврофинансиране. Едно от изискванията е ново законодателство, което Унгария незабавно увери, че ще извърши.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР