Trud.bgСпоред запознати с разследването Северин подложил Виктория на нечовешки мъчения

...
Trud.bgСпоред запознати с разследването Северин подложил Виктория на нечовешки мъчения
Коментари Харесай

Северин подложил Виктория на нечовешки мъчения, друга жена се спасила по чудо от изверга

Trud.bg

Според осведомени с следствието Северин подложил Виктория на безчовечен мъчения – нанасял свиреп удари, завирал й разнообразни предмети и я влачил с лице към земята.

Разследването открило, че нападателят живеел доста покрай мястото на нападението.

По панталона му и бельото му, открити при претършуване в схлупената му къща в кв. “Тракцията ” в Русе, имало следи от кръв на жертвата. По натрупа на дамата също бил открит ДНК-материал от нападателя.

В 14,02 ч в неделя – денонощие след зверството, Северин напуснал България през Граничен контролно-пропусквателен пункт “Дунав мост ” и отишъл в Германия, където била майка му, пише " Труд ".

Там обиколил три провинции в опит да се избави от арест. Накрая бил арестуван в жилището на майка му.

За по-малко от четири дни чиновници на Министерство на вътрешните работи и прокурори разкриха килъра на 30-годишната административна ръководителка на русенската телевизия ТВН Виктория Маринова. Късно през нощта във вторник стана ясно, че в Германия е хванат 21-годишният Северин Красимиров, прочут и като Селайдин. На специфична конференция министър председателят Бойко Борисов особено благодари на всички, взели участие в следствието

Трупът на Виктория бе открит в събота следобяд в шубраци до крайбрежната алея край Дунав в Русе. Тя била обезобразена от побой и изнасилена. Според вътрешния министър Младен Маринов, Северин цяла нощ пил алкохол. В събота отишъл на алеята, очевидно в търсене на жертва, с цел да задоволи нагона си.

“Намирал се е на мястото, изчаквайки миг, в който може да извърши това действие. Малко преди жертвата е тичала друга жена, след това се е върнала. Жертвата е траяла малко по-далеч, в сравнение с нормално. Това ни кара да мислим, че става дума за изцяло инцидентно действие ”, съобщи Маринов.

“Това, което е открито на този стадий, е непринудено забелязване на жертвата, нахлуване, нанасяне на удар, при който са счупени костите в региона на носа, завличане на жертвата в околните шубраци, осъществяване на полово посягане и други дейности, които са извратени. И по едно и също време с това нанасяне на още спомагателни удари, лицето е упражнявало бокс. Самото полово посягане, както и телесните увреждания, които са породени и които в следствие са станали причина са гибелта й, са извънредно брутални, извънредно тежки по своя темперамент и показващи много мощни характерови отклонения ”, изясни основният прокурор Сотир Цацаров.

Задочно на Северин Красимиров са повдигнати две обвинявания – за обезчестяване и за съзнателно ликвидиране. “На този стадий ние не можем да твърдим, че убийството й е обвързвано с нейната активност, само че няма да спрем работата по нито една версия ”, сподели Сотир Цацаров.

Нова телевизия сподели запис от охранителна камера, за който афишира, че е на хипотетичния палач на Виктория, който бяга от мястото на престъплението. Според материала на малкия екран някогашният брачен партньор на жертвата Свилен Максимов и негови сътрудници преглеждали записи от техни видеокамери в региона на убийството и видели фигура на мъж, който “бяга от мястото ”. Интересното обаче е, че датата на записа е 10.6.2018 година Убийството е осъществено на дата 6.10.2018 година В България и в Европа стандартът е дата-месец-година. Само в Съединени американски щати той е месец-дата-година. Другото забавно в записа е часът. Кадрите са от 12:11:19 до 12:11:32. Според вътрешния министър Младен Маринов закононарушението е осъществено сред 11,00 ч. и 11,40 ч. Разликата е половин час.

Северин Красимиров ще бъде предаден на българските управляващи през идващите дни след идване на надлежна европейска заповед за арест. Българинът през днешния ден е бил разпитан от следовател, оповести Томас Хакнер от вътрешното министерство в Хановер. Красимиров е разследван в Германия и за подправяне на документи.

По първични данни той е напуснал България с автомобил и не е бил въоръжен. Шефът на престъпната работа на федерална привинция Долна Саксония Фридо де Фриз заяви, че първото известие от България е пристигнало малко след 12 ч във вторник. Четири часа по-късно е открито жилището в град Щаде. Около 20,15 ч десетки служители на реда са щурмували жилището и са задържали двама мъже, единият от които малко по-късно е бил освободен.

``
реклама

Вътрешният министър Младен Маринов пък заяви, че се работи и по версия за възможни съучастници и мотиватори на Северин. “До момента имаме събрани доказателства, които поддържат в огромна степен, че той е работил ситуитивно и без предварителна подготовка. Това е подкрепено със свидетелски показания. Но работим и по тезата за търсене на негови възможни съучастници и мотиватори на това закононарушение ”, изясни Маринов.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР