trud.bgДо 700% завишение на цената при системата “бонус-малусСанкции за превишение

...
trud.bgДо 700% завишение на цената при системата “бонус-малусСанкции за превишение
Коментари Харесай

Пишем кой ще кара колата ни

trud.bg

До 700% завишение на цената при системата “бонус-малус ”

Санкции за превишение на скоростта с 50 км. в час

В застраховките “Гражданска отговорност ” да записваме имената на хората, които може да карат колата ни. Това е една от концепциите, които разискват специалистите от Комисията за финансов контрол (КФН), научихме от “Труд ”.

Целта е от 2020 г. да бъде въведена системата “бонус-малус ” за цената на “Гражданска отговорност ”. В резултат изрядните водачи ще купуват по-евтина лавица, а нарушителите – по-скъпа.

Новият ръководител на КФН Бойко Атанасов е разпоредил на специалистите да проучат интернационалния опит при използването на “бонус-малус ”. Вече е решено да отпадне обсъжданият през предходната година вид при продажба на автомобил насъбраните наказателни точки, или тъй наречените “малус ”, да вървят с него.

За сметка на това една от концепциите е в полиците “Гражданска отговорност ” да бъде записвано кой ще кара колата.

При изключителни обстановки, да вземем за пример в случай че притежателят на колата си счупи крайник или се напие, всеки ще може да кара колата му, нищо, че авансово не е бил записан в полицата. Но изискването е през това време притежателят на колата да се вози в нея. Има и концепция да бъдат планувани случаи, при които някой непряк човек кара колата без притежателят да се вози, само че към момента не е конкретизирано по какъв начин да стане това.

Ако фамилният автомобил се кара от двамата съпрузи, имената им ще би трябвало да бъдат записани в полицата. А цената на “Гражданска отговорност ” ще се дефинира от провиненията на пътя на брачна половинка с повече нарушавания.

За колите на транспортни компании, които се карат от доста хора, разпоредбите ще бъдат разнообразни и в полиците няма да се пиша имената на всички водачи. В противоположен случай за всички коли на компанията би трябвало да се заплащат повишени цени на полицата.

Друга основна смяна от предходния обсъждан вид, е че множеството нарушавания на пътя няма да водят до завишаване на цената на застраховката. По-скъпа ще бъде полицата за водачите, които са предизвикали злополука, в случай че осигурител е изплатил обезщетение по “Гражданска отговорност ”, както и за съществени нарушавания като превишение на скоростта с най-малко 50 км. в час. В първичния вид се предвиждаше “малус ” и за превишение на скоростта с 10 км. в час.

Засега концепциите са “бонусът ” за изрядните водачи да бъде до 30% от цената, а “малусът ” за нарушителите – до 700%. Завишението на цената от осем пъти и полиците от 2400 лева ще важат единствено за най-тежките случаи като да вземем за пример ликвидиране на пътя след приложимост на алкохол.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 n eXu s (преди 13 секунди) Рейтинг: 35435 | Одобрение: -39145 Така е заслужено! Arkiva Shqip | Max Productional | Redbox Entertainment | Eran Production | Entermedia/Mixey Music | DIEZ Music | Onima Production | BigDealRecords (AL)Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР