Тротинетката е карана срещу движението от 41-годишен мъж. При удара

...
Тротинетката е карана срещу движението от 41-годишен мъж. При удара
Коментари Харесай

Три сериозни инцидента с тротинетки в Русе само за ден

Тротинетката е карана против придвижването от 41-годишен мъж. При удара той се е отървал с травма на коляното, само че дамата е в тежко положение - с няколко фрактури на ребра и гръднатя кост.

" Всичко демонстрира, че тротинетката се е движела против посоката на придвижване. Улицата е еднопосочна. Движел се е по-близо до паркираните коли, евентуално е имал лимитирана видимост. Разстоянието сред падналата жена и тротинетката е огромно, което допуска скорост от към 20-30 км/ч ", разяснява пред NOVA Свилен Костадинов, специалист по пътна сигурност.

По думите му мъжът е имал право да се движи по тази улица, само че по посоката на придвижване, вдясно на платното и с оптималната скорост до 25 км/ч.

" Тези електрически тротинетки са безшумни, би трябвало да са добре сигнализирани и водачите да са със светли облекла ", изясни Костадинов.

Според него случаите с тротинетки ще се усилват, тъй като възрастните хора също не са привикнали с тях, да ги възприемат с тяхното придвижване.

При различен случай 38-годишен лидер в нетрезво положение се е блъснал с тротинетката си в железно колче в центъра на Русе. Диагностициран е с комоцио. Водачите на електрически транспортни средства не трябва да развиват скорост по-висока от 25 км. Глобата за нарушителите е 50 лв..
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР