Тропическата буря Офелия връхлита части от източното крайбрежие преди очакваното пристигане на сушата в Северна Каролина тази сутрин

...
Тропическата буря Офелия връхлита части от източното крайбрежие със силни
Коментари Харесай

Тропическата буря Офелия връхлита части от източното крайбрежие със силни ветрове и проливен дъжд преди очакваното си достигане до сушата рано в събота по крайбрежието на Северна Каролина, където надвисва заплахата от бурни вълни и опасни внезапни наводнения.

Очаква се бурята да донесе проливен дъжд в голяма част от средния Атлантически океан, от далечния юг като Северна Каролина и Вирджиния до Делауеър и Ню Йорк, като започне рано в събота и ще продължи през уикенда.

Но крайбрежните райони в Северна Каролина се очаква да понесат тежестта на ударите, тъй като обширната буря е готова да достигне сушата рано в събота, каза Националният център за ураганите.

Разположен на около 70 мили южно от Кейп Лукаут, Северна Каролина, максималните постоянни ветрове на Офелия са били близо 70 мили в час, каза центърът на ураганите в петък в 23:00 часа. ЕТ. Бурята се движеше с около 12 мили в час и се очаква да тръгне на север по източното крайбрежие през уикенда, тъй като отслабва след падането на сушата.

ПРОСЛЕДЕТЕ БУРЯТА

Основни заплахи:

• Наблюдение за урагани: Зоните на север от Сърф Сити, Северна Каролина, до залива Окракоук са под наблюдение за урагани. В щата също е обявено извънредно положение.

• Заплаха от бурни вълни: Наблюденията и предупрежденията за бурни вълни са в сила от Сърф Сити, Северна Каролина, до залива Чесапийк. Буря се случва, когато силните ветрове причиняват повишаване на водните нива и изтласкване на водата на брега. Нивата на водата започнаха да се покачват в петък вечерта по някои крайбрежни райони в Северна Каролина.

Опасни наводнения: Рискът от внезапни наводнения през нощта се е увеличил за източна Северна Каролина, според щатския отдел за управление на извънредни ситуации. Прогнозира се бурен прилив по реките Памлико и Нойс, предупреди отделът.

„Комбинацията от опасна буря и прилив ще доведе до наводняване на обикновено сухи райони близо до брега от надигащи се води, движещи се навътре от бреговата линия“, предупреди центърът за ураганите.

Офелия е на път да премине през източна Северна Каролина и след това да пътува през югоизточна Вирджиния, преди да се насочи още на север през полуостров Делмарва в събота и неделя, каза центърът за ураганите.

Вълните се разбиват по протежение на кея при вход Руди във Вирджиния Бийч, Вирджиния, в петък, 22 септември 2023 г., когато тропическата буря Офелия се приближава към района. Вълните се разбиват по протежение на кея при вход Руди във Вирджиния Бийч, Вирджиния, в петък, 22 септември 2023 г., когато тропическата буря Офелия се приближава към района. Кендъл Уорнър/The Virginian-Pilot/AP

Силните ветрове на бурята също могат да спрат тока на някои места, особено по крайбрежието. Ветровете със сила на тропическа буря – между 39 и 73 mph – се простират навън до 300 мили от центъра на Офелия, според центъра за урагани.

Тъй като бурята заплашва да бомбардира крайбрежните райони с най-лошите ветрове и дъждове, някои вътрешни общности в южна Нова Англия все още ще забележат въздействия.

„Обилните валежи от тази система биха могли да предизвикат локално значителни светкавици и въздействия от градски наводнения в части от средноатлантическите щати от Северна Каролина до Ню Джърси до неделя“, каза центърът за ураганите.

Бурята може също така да доведе до опасен сърф и разкъсващи течения по източното крайбрежие през уикенда, предупреди центърът за ураганите.

Възможни са вълни от един до 5 фута в някои райони, особено в заливите и реките от около Сърф Сити, Северна Каролина, до залива Манаскуан на брега на Ню Джърси.

Джеймиъл Линч и Ерик Зеркел от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР