Тропическата буря Филип е на път да достави мрачен уикенд

...
Тропическата буря Филип е на път да достави мрачен уикенд
Коментари Харесай

Тропическата буря Филип ще достави още един мокър, нещастен уикенд на североизтока

Тропическата стихия " Филип " е на път да достави тъмен уикенд на североизтока, в това число порция тропическа влага, която покачва риска от наводнения в регион, който е бил неведнъж пропит през последните седмици.

Тропическата стихия има ветрове от 45 благи в час и към момента е на стотици благи от Съединени американски щати. Очаква се Philippe да премине в посттропическа стихия, до момента в който доближи сушата в Мейн или Атлантическа Канада в събота вечер, само че това няма да има дребен резултат върху способността на Philippe да разтоварва мощните превалявания и да популяризира поривисти ветрове.

Прогнозираният пис на Philippe има ехтене от урагана Лий през септември, когато доста отслабената посттропична система донесе мощни ветрове и дъжд в елементи от Североизток и Канада.

Мокър уикенд е евентуално в огромна част от междинния Атлантик и Североизток, само че тъкмо къде ще вали най-силният дъжд ще зависи от пътя на Филип и мощен леден фронт, пресичащ централните и източните елементи на Съединени американски щати.

Засега е най-вероятно елементи от Нова Англия и източен Ню Йорк да претърпят мощен дъжд и евентуални наводнения. Ниво 2 от 4 лек риск от несъразмерни превалявания беше публикуван за събота в тези региони от Центъра за прогнозиране на климата на NOAA.

Но централната стойност на най-тежките превалявания може да се измести, в случай че ниското налягане движещо се през източната част на Съединени американски щати придърпа Филип по-близо до североизтока. Това евентуално изместване може да реалокира риска по-близо доникъде на Атлантическия океан – област, където нов потоп би бил изключително обезпокоителен.

Части от междинния Атлантически океан и североизточния бяха наводнени от рекордно огромни превалявания предходната седмица. Най-интензивните превалявания удариха трите щата Ню Йорк, където наводненията заляха подлези, пътища и изби, а няколко места записаха най-влажния ден в историята.

Обилните превалявания не се чака да бъдат толкоз мощни, колкото предходната седмица, само че е допустимо необятно публикуван дъжд от 1 до 2 инча в Ню Йорк и Нова Англия. По-големи количества, по-близо до 2 до 4 инча, могат да паднат там, където има най-силен дъжд, евентуално в Мейн.

В допълнение към проливния дъжд са вероятни поривисти ветрове в елементи от Нова Англия и Атлантическа Канада в събота и събота през нощта, когато Филип наближава сушата. Очаква се ветровете на Филип да останат със силата на тропическа стихия, само че самият циклон няма да бъде изцяло тропически по време на сушата.

Бермудските острови са изложени на риск от тропически удар

Philippe би трябвало да измине много разстояние, преди да се приближи до Съединени американски щати и Канада, само че скоро ще влезе в непосредствен контакт с Бермудите. Метеорологичната работа на острова издаде предизвестие за тропическа стихия в сряда вечерта, когато Филип приближи.

Бермудските острови са единствено 15 благи в широчина, тъй че сушата е необичайност. Само единадесет системи са стъпили на острова от 1851 година насам, съгласно данни на NOAA. Но на Филип няма да му се постанова да слиза на сушата, с цел да се разтовари от мощните пориви напразно и проливния дъжд.

Вероятни са пориви напразно със мощ на тропическа стихия през Бермудите, когато Филип направи най-близкото си прекосяване в петък. В четвъртък ще вали дъжд преди всеки вятър.

Очаква се Филип да бъде тропическа стихия, до момента в който повлича острова, тъй че рискът от необятно публикувани вреди е стеснен, само че са вероятни спирания на електрозахранването.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР