Трогателна история за фен на Евертън и голям приятел на

...
Трогателна история за фен на Евертън и голям приятел на
Коментари Харесай

Фен на Евертън и голям приятел на Украйна трогна света на футбола -

Трогателна история за почитател на Евертън и огромен другар на Украйна нашумя в последните дни. Бившият служител на реда Пол Стратън, който сега работи в градския съвет на Ливърпул, се появи на терена по време на приятелския мач сред “карамелите ” и Динамо (Киев), с цел да извърши дузпа.

Той даже получи инструкции от мениджъра Франк Лампард по какъв начин да бие и в последна сметка съумя да порази вратата на киевчани за крайното 3:0. Преди това Дуайт Макнийл беше оформил дубъл.

Споменът от този миг ще остане сигурно вечно в паметта на Стратън, който притегли вниманието с постъпката си при започване на пълномащабната военна експанзия на Руската федерация против прилежаща Украйна. Вместо да си почива по време на отпуската, той и брат му се качват в колата и пътуват 2000 километра до полския град Пшемишъл, където са настанени стотичи украински бегълци от войната, главно майки с деца, защото мъжете са на фронта.

“Не можех просто да заставам и да виждам в профил този смут, трябваше да направя нещо. Пък и проектите ми за отпуската не бяха нещо особоно - щях да хапвам чипс и да виждам Нетфликс ”, спомня си Стратън.

В пограничния полски град той се среща с кмета и пита по какъв начин да помогне. Казват му, че е добре да купи шоколади за децата, тъй като това ги карало да се усмихват и да не помнят ужасите.

Братята опразват рафтовете на локален супермаркет и раздават закупеното за две минути.

“Децата бяха толкоз вежливи и възпитани. Всяко благодареше. Повечето към момента не осъзнаваха какво претърпяват. Подарихме също и четири преносимия компютър и се опитахме да им помогнем да си обезпечат бърз интернет. Поляците са забележителни хора, образец за цялото човечество. Улиците в града бяха пусти, тъй като всички работеха като доброволци. Хората имаха обезверена потребност от пари, водачи и преводачи ”, споделя още някогашният служител на реда.

Действията му не остават незабелязани в родината му. Изпълнителният шеф на градския съвет на Ливърпул Тони Ривс хвали своя сътрудника като образец за държавен чиновник.

“Всички се гордеем с него. Невероятно е това, което прави, с цел да помогне в тази тежка за украинците обстановка ”, разяснява Рийвс.

Така се стига до вечерта на 29 юли, когато Стратън получава самопризнание за благотворителната си активност, което в никакъв случай няма да не помни. 30 000 души на стадиона се изправят на крайници да го приветстват при влизането му в игра на мястото на Деле Али, а той отпразнува попадението си като същински експерт, като падна на колене пред трибуните.



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР