Троен състав на Окръжен съд – Враца днес допусна изпълнението

...
Троен състав на Окръжен съд – Враца днес допусна изпълнението
Коментари Харесай

Окръжен съд – Враца допусна екстрадицията на трима мъже, издирвани в Италия

Троен състав на Окръжен съд – Враца през днешния ден позволи осъществяването на европейска заповед за арест по отношение на трима души – П. П., С. П. и П. М. За тях е издадена европейска заповед за арест на 15 февруари т. година от арбитър по авансово следствие на Първоинстанционен съд в гр. Лече, Република Италия. П. П. и С. П. са търсени за наказателно гонене за „ присъединяване в проведена незаконна група “ и „ трафик на хора “, а С. П. и за закононарушението „ свеждане до и държане в състояние на иго “, за които най-тежкото планувано наказване по италианското законодателство е 30 години „ отнемане от независимост “.

П. М. е търсен от управляващите в Италия за закононарушението " употреба и подкрепяне на проституция ", за което в издаващата страна е планувано наказване " отнемане от независимост " до 12 години. Престъпленията са осъществени в разнообразни интервали от май 2021 година до януари 2023 година

Със свое определение от 14 март т. година Окръжен съд – Враца постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на П. П. и С. П.

Третият - П. М. - сега е в Затвора – гр. Враца, където изтърпява ефикасна присъда по наказателно общ темперамент дело по разказа на Pайонен съд – Лом за кражба в изискванията на рисков рецидив, с излишък от присъдата 18 дни. В правосъдната зала и тримата обявиха, че желаят непринудено да бъдат предадени на италианските управляващи.

Преди разглеждането всъщност на частните наказателни каузи, формирани във Врачанския областен съд след постъпила европейска заповед за арест във връзка с П. П., С. П. и П. М., от италианските управляващи бяха получени гаранции по смисъла на член 41, алинея 3 ЗЕЕЗА, декларирайки, че желаните лица ще бъдат върнати в Р България, откакто бъдат изслушани, с цел да изтърпят наложено им наказване „ отнемане от независимост “ или взета мярка, изискваща задържане.

В днешните си съвещания Окръжен съд – Враца, откакто реши събраните по трите частни наказателни каузи доказателства и изслуша доводите на страните, откри, че няма законови учредения да бъде отказана екстрадицията на П. П., С. П. и П. М. и позволи те да бъдат предадени на Република Италия. П. М. ще бъде предаден на италианските управляващи след изтърпяването на актуалното наказване „ отнемане от независимост “.

Решенията на Окръжен съд – Враца за екстрадиция във връзка с П. П. и С. П. са дефинитивни, а решението за П. М. може да бъде обжалвано пред Апелативен съд - София в 5-дневен период от през днешния ден.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР