Троен съдебен състав на Административен съд – Враца прекрати производството

...
Троен съдебен състав на Административен съд – Враца прекрати производството
Коментари Харесай

Прекратиха дело срещу наредба за управление на общинските пътища в Козлодуй

Троен правосъден състав на Административен съд – Враца приключи производството по адм. дело № 275 по разказа на съда за 2017 година Делото бе формирано на съображение митинг от Окръжна прокуратура – Враца срещу наредбите на член 1, алинея 2, член 30 и член 31 от Наредба за ръководство на общинските пътища в oбщина Козлодуй. Протестираните текстове съгласно Окръжна прокуратура – Враца опонират на нормативен акт от по-висока степен – Закона за пътищата и се желае анулацията им като незаконосъобразни.
След формиране на делото и в открития от закона период, Общински съвет Козлодуй се е възползвал от опцията по член 91, алинея 1 от Административнопроцесуален кодекс, като е преразгледал въпроса и е упражнил правото си на отзвук от оспорените текстове. С Решение № 335/05.09.2017 година противоречивите текстове са променени или допълнени.
При това състояние формираното правосъдно произвеждане остава без предмет и разглеждането на разногласието е процесуално неприемливо заради съществуване на негативна процесуална причина – отдръпване на оспорения акт.
При по този начин откритите събитията не е налице юридически спор, който да бъде позволен от съда и целеният с митинга юридически резултат е реализиран.
По тези съображения с Определение Административен съд – Враца е прекратил производството по делото и оставил без разглеждане митинга от Окръжна прокуратура – Враца.
Определението предстои на обжалване или протестиране пред Върховен административен съд в 7-дневен период от известието до страните.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР