Трийсетгодишните водят хорото на заразата, пише на първа страница гръцкият

...
Трийсетгодишните водят хорото на заразата, пише на първа страница гръцкият
Коментари Харесай

Втора вълна! Трийсетгодишните в Гърция водят хорото на заразата

" Трийсетгодишните водят хорото на болестта ", написа на първа страница гръцкият всекидневник " Катимерини ", като оповестява, че през вчерашния ден в страната е подложен нов връх от 667 случая на ковид за едно денонощие.

Основна линия на втората вълна на пандемията в Гърция е, че разпространяването на вируса се дължи на първо място на възрастовата група от 18 до 30 години. Средната възраст на дейните случаи в Солун е 30 години, а в Атика - 33. Втората характерност на актуалната обстановка са многото огнища отвън Атика, най-вече в Северна Гърция. Само в Солун през вчерашния ден са регистрирани 125 нови случая. Специалистите чакат, че след към 15 дни ще се следи напън върху здравната система поради високия брой новозаразени сега, съобщи Българска телеграфна агенция.

" На разстояние един мирис е вирусът в Солун ", написа и локалният вестник " Типос Тесалоникис ". " Какво чакат, с цел да разгласят наложително носене на маска и навън? ", пита изданието и оповестява, че съгласно експертите това в скоро време би могло да ограничи броя на дневните случаи до към 200 вместо сегашните над 600.

" Та неа " оповестява, че се преглежда опцията и за налагане на нощна карантина, т.е. комендантски час, като се преглеждат като образец ограниченията, наложени в Париж. Над 400 случая в продължение на 14 дни биха означавали да бъде разгласен червен код за паника в област Атика.

Вестникът разяснява и ескалацията на напрежението с Турция. Гръцкият военноморски флот е построил " стена " пред турския сеизмографски транспортен съд " Оруч Реис ", който през вчерашния ден доближи на разстояние от 8 морски благи от гръцкия остров Кастелоризо.

За " корав покер " към Кастелоризо написа и " Катимерини ". Вестникът оповестява за " церемониал " на военни кораби на Гърция и на Турция в региона, откакто " Оруч Реис " навлезе в зона на евентуален суверенитет на Гърция (в момента териториалните води на Гърция се простират на 6 благи от крайбрежията ѝ в района, само че страната има право едностранно да ги усили до 12 мили).

Изданието написа, че Гърция разиграва европейската карта, като през вчерашния ден външният министър Никос Дендиас е изискал прекъсване на действието на митническия съюз с Турция, а от сътрудниците си от Германия, Испания и Италия - и налагане на оръжейно ембарго против Анкара.

Опозиционният вестник " Ефимерида звук синдактон " посвещава водещата си страница на продължаващия развой против водачите на крайнодясната партия Златна зора, за които прокуратурата предложи условни присъди. Вчера обаче ръководителят на правосъдния състав е обърнал внимание, че аргументът, че наказаните имат чисто правосъдно досие, не е прецизен за някои от тях.

Вчера съдът отсрочи окончателното си решение до изясняване на правосъдното минало на наказаните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР