Трите свинекомплека в Русенско чакат милион и половина лева компенсации

...
Трите свинекомплека в Русенско чакат милион и половина лева компенсации
Коментари Харесай

Свинекомплексите в Русенско чакат 1,5 млн. лева компенсации

Трите свинекомплека в Русенско чакат милион и половина лв. обезщетения за загробването на животните и за стерилизация. Сумата е заложена в социална поръчка, оповестена от Агенцията по сигурност на храните. Изпълнителите по нея са били определени посредством договаряне.

Между 300 и 600 хиляди лв. ще получи всеки един от засегнатите индустриални комплекси за дейностите по ликвидирането и загробването на животните. Други 720 хиляди лв. ще бъдат дадени на разградска компания, която ще се заеме с дезинфекцията и обеззаразяването на обектите на територията на региона. В същото време евтаназията на животните във фермата в село Николово завърши. В другите два продължава.

Д-р Георги Дяков, шеф на районната дирекция по сигурност на храните в Русе: Очаква се да приключат във вторник и тези в Бръшлен. В Голямо Враново дейностите започнаха в събота. Нещата вървят постепенно.
Заради болестта засилени са и ограниченията на Дунав мост. От пасажерите, които пресичат границата, се конфискуват салами и месо, които се слагат в специфичен фризер.
Д-р Георги Дяков, шеф на районната дирекция по сигурност на храните в Русе: За месец има към 60 кг конфискувани храни от скотски генезис, които са по-скоро обект на доставка от български жители, които идват от чужбина.
Няма открити съществуване на Африканска чума по свинете в никоя от тях.

Регионалната дирекция на Агенцията продължава ограниченията по засиления надзор в по-малките индустриални комплекси в района в селата Писанец, Щръклево и Караманово, където се отглеждат общо 10 хиляди животни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР