Трите компании, които са проявили интерес към разширението на газопровода

...
Трите компании, които са проявили интерес към разширението на газопровода
Коментари Харесай

Булгартрансгаз променя условията за продължението на Турски поток у нас, заявките са малко


Трите компании, които са показали интерес към разширението на газопровода " Турски поток " на наша територия, не са записали задоволителни количества, с цел да има икономическа полза от реализирането на плана. Това е станало ясно след приключването на първия стадий от пазарния тест, който се очакваше да дефинира дали планът може да бъде стопански аргументиран.

От “Булгартрансгаз “, която би трябвало да построи плана за новия директен газопровод от турската до сръбската граница, обясниха, че за идващия стадий са трансформирали изискванията, осведоми БНР. Цената за запазване на потенциала на тръбата ще бъде понижена, а в същото време срокът за това ще бъде повишен от 15 на 20 години. Общата стойност на плана се чака да е 2,8 милиарда лв..

Още при оповестяването на пазарния тест преди месец, изпълнителният шеф на “Булгартрансгаз “ Владимир Малинов изясни, че тръбата ще се строи единствено, в случай че резулатите от пазарния тест са позитивни и подсигуряват плануваните доходи от тръбата.

Условията на теста бяха подложени на критика още тогава от един от участниците, съветската “Газпром Еспорт “, която съобщи, че директните такси са доста високи.

Резултатите от идващия стадий на пазарния тест ще станат ясни на 25-и януари.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР