Трите жени от къщата на ужасите в Свищов отказват да

...
Трите жени от къщата на ужасите в Свищов отказват да
Коментари Харесай

ШОК: Трите жени от Къщата на ужасите в Свищов не искат да…

Трите дами от къщата на ужасите в Свищов отхвърлят да излязат. 65-годишната Пенка и дъщерите й Анжела и Стефка на 43 и 44 години не желаели да беседват с психолози и обществени служащи, оповестява "Труд ".

Продължават инспекциите и следствието по потресаващия случай, при който се разбра, че двете сестри са били с години под ключ в дома си. Зловещата история гръмна във вторник, след сигнал на съседи. Комшии настояват, че Анжела и Стефка не са напускали дома си 20 години. После пък се заприказва, че сестрите са с психологични отклонения и непринудено трансформирали родния си дом в затвор. Двете били високо образовани и едната даже работела в Народния спектакъл в София. Каква е повода за фамилната покруса обаче към момента не е ясно.

Преди два дни полицията влезе в дома и задържа майката за разпит. Дъщерите са били открити в една от стаите на къщата, несъответстващи и в тежко психическо и физическо положение, потънали в неописуема бедност, в личните си изпражнения и воня. Едната имала тип на 80-годишна бабичка. Сигналът в полицията подал Владимир Петров. Мъжът споделя, че се усъмнил, че в тази къща от години са заключени дъщерите на Пенка. Впечатление на комшиите правело, че тя пазари хранителни артикули в огромни количества, а твърди, че дъщерите и са в София.

„ Преди четири месеца, видях дамата и я попитах къде са дъщерите и, а тя сподели че са в София. След няколко дни пък ми съобщи, че са си идвали за малко, само че са тръгнали и взех да се усъмнявам! “, споделя Петров. Съседи на фамилията описват, че не са виждалите двете сестри в продължение на години, като по думите им забележими душевен отклонения, изключително едната от тях. Според Янка Манчева, те се държали много изключително. „ Не мога да си обясня нейното държание поради това състояние, в което се намират дъщерите и. Трябвало е да потърси помощ”, е безапелационна Манчева.

Друга съседка разказва майката като доста скромна и тиха. А съгласно Цветана Вълкова, която живее на същата улица и познава фамилията, девойките били доста умни и положителни като дребни. „ Не съм виждала двете девойки от доста години. Майка им споделя, че са по София. Никога не ни е давала телефон, макар че сме желали. Моите деца желаеха да се свържат с тях, тъй като дружно са отраснали! “. Това показа Цветана Вълкова, съседка на дамата, която държала заключени двете си дъщери в къщата на ул. „ Георги Тишев “ в Свищов. Вълкова описа още, че помни дъщерите, които през днешния ден са на 43 и 44 година като положителни деца.

„ Много умни бяха и двете. Едната, Стефка, пишеше стихове и рисуваше. Анжела пък с цялостно отличие приключи. Изобщо доста умни и положителни деца! “, реди Цветанка Вълкова. С майката на Анжела и Стефка обаче Вълкова се виждала постоянно в квартала. „ С нея се срещаме, в случай че не всеки ден, най-малко два пъти в седмицата….Питала съм я за децата, моите деца когато са ми гостували, са я питали за тях, само че тя е споделяше, че са в София “, показа още Вълкова. По случая от работи и Районната прокуратура в Свищов.

Според наблюдаващия прокурор Блага Георгиева, занапред ще се назначават медицински експертизи, които да прецизират психологичното положение на трите дами, както и това дали двете са с атрофирали мускули или двигателно дейни. Ще бъдат разпитвани и други съседи, и близки на трите дами. Комшии обаче настояват, че постоянно са чували виене и рев от злокобното жилище. Проверката на полицията посочила, че против двете дами не е упражнявано принуждение и те не са изведени от обществените. След разпитите майка им е освободена.

Наблюдаващият прокурор Блага Георгиева от Районната прокуратура в Свищов съобщи, че по случая към момента има доста неизяснени и даже странни условия. „ Разследването продължава. До края на работния ден в сряда би трябвало да завърши полицейската инспекция и материалите да бъдат предадени в прокуратурата. Едва тогава държавното обвиняване ще реши дали да образува досъдебно производство”, обяснили пред „ Труд” проверяващи. Кметът на Свищов Генчо Генчев пък съобщи, че ще отиде персонално в дома на трите дами и ще беседва с майката.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР