Трите големи ТЕЦ-а от комплекса Марица-изток заедно ще търсят консултант,

...
Трите големи ТЕЦ-а от комплекса Марица-изток заедно ще търсят консултант,
Коментари Харесай

Трите ТЕЦ-а от Марица-изток търсят общ консултант за новите еконорми

Трите огромни ТЕЦ-а от комплекса " Марица-изток " дружно ще търсят съветник, който познава европейските правила. Това заяви пред БНР Иван Цанков, изпълнителен шеф на компанията " Ей И Ес - България ". Той е притежател на една от централите в " Марица-изток ".

 Може да отложим европейски еконорми за ТЕЦ-ове съгласно екоминистъра
Може да отложим европейски еконорми за ТЕЦ-ове съгласно екоминистъра

Българската енергетика няма да оцелее без огромните горивни съоръжения

Консултантът би трябвало да изясни какви ще са изгодите за обществото от модернизиране на централите по този начин, че те да дават отговор на новите, по-високи екоизисквания. Този разбор ще е нужен и в случай че решат да изискат отлагателен интервал за използване на новите еконорми.

 Екоминистърът чака дерогации по новата евродиректива за ТЕЦ-овете
Екоминистърът чака дерогации по новата евродиректива за ТЕЦ-овете

Кола без катализатор да не може да има първа регистрация, желае екоминистърът

В момента в България няма създадени детайлни методики за това тъкмо по какъв начин се считат тези изгоди за обществото. С сътрудниците от " Марица-изток " 2 и " К. Глобал " сме в развой да ангажираме дружно европейски съветник с опит в изчислението навръх тази част от това уравнение. Така ще можем всички ние да знаем какви биха били възможните изгоди за обществото, с които би трябвало да съпоставим вложенията, които би следвало да се вършат.

 Синдикатите желаят нови замервания на въздуха в Топлоелектрическа централа „ Марица-изток”
Синдикатите желаят нови замервания на въздуха в Топлоелектрическа централа „ Марица-изток ”

Евроексперти в никакъв случай не са проверявали българските предприятия

Ако се окаже, че спомагателните разноски или вложения, които инсталациите би трябвало да създадат, са доста по-големи или са несъразмерно по-големи, в сравнение с са изгодите за обществото, тогава може да даде такова изключение на съответната апаратура. Това значи да отсрочи във времето или безсрочно да освободи от използването на по-новите ограничения.

Иван Цанков посочи, че макар опцията за безсрочно отсрочване всякога, когато има изменение в еконормите, съответните съоръжения би трябвало още веднъж да потвърждават, че извършват тези критерии за безсрочно отсрочване. Тоест това не е нещо, което се дава в този момент, един път и вечно и повече инсталациите нямат отношение към този проблем.

Цанков цитира данни на европейска консултантска компания, ангажирана в края на 2016 година от Европейската фондация за климата да направи предварителна оценка какъв брой ще коства на всички страни - членки да приведат своите съоръжения в сходство с новите правила.
" Сумата, която оповестяват те за България, е към 1,2 милирада евро. С това България се класира на четвърто място в Европа като оптимален размер на вложенията за влизане в сходство, след Полша, Чехия и Румъния ", изясни Цанков.

 България желае частична анулация на по-строгите условия за ТЕЦ-овете
България желае частична анулация на по-строгите условия за ТЕЦ-овете

Енергетиката не се развива от през днешния ден за на следващия ден, изясни Теменужка Петкова в Народно събрание

На 31 юли стартира шестмесечният период, през който огромните централи би трябвало да показват в Изпълнителната организация по околната среда документите си, в случай че решат да желаят отлагателен интервал за използване на европейските екоизисквания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР