Тримесечният Анди, чиято история трогна хиляди българи е бил опериран

...
Тримесечният Анди, чиято история трогна хиляди българи е бил опериран
Коментари Харесай

Оперираха болно дете, чиято съдба трогна България

Тримесечният Анди, чиято история трогна хиляди българи е бил опериран късно нощес. Момченцето сътвори казус в дарителството, откакто единствено за няколко часа през февруари бяха събрани над 200 000 лв., нужни за чернодробна трансплантация в Германия.

„ Обадиха ми се доскоро от болничното заведение, интервенцията на Анди е предходна добре, в този момент ще бъде в интензивното. На този стадий са доста удовлетворени от това по какъв начин се е случило. Много е значимо и през идващите дни да стискаме палци да няма затруднения. Съпругът ми също е добре, неговата интервенция също е предходна сполучливо. Много ви благодарим още веднъж! Нямате визия какъв брой съм щастлива сега и какъв брой съм ви признателна “, сподели майката на Анди Христиана Илиева, представена от Нова телевизия.

В момента, в клиниката в Германия един до различен лежат и Анди и татко му – момченцето се подложи на животоспасяващата чернодробна трансплантация, а татко му му стана донор. Семейството отпътува преди повече от месец, дни преди границите да бъдат затворени поради карантината. А това стана допустимо, откакто единствено за няколко часа събраха цялата нужна сума, с цел да може всичко това да се случи в точния момент.

„ Просто е прелестно! Абсолютен казус ”, разяснява Елена Бисерова от „ Хелп Карма ”.

„ Анди е спокоен, съумяват да го държат постоянен. Болестта напредва и това се усеща по много неща – коремчето му към този момент е много огромно, отхвърля да се храни, само че медицинският екип тук е доста добър, знае какво прави, имат доста огромна процедура. Анди играе, смее се, закача се по този начин, че по това съдим, че макар всички дискомфорти, той е с борбен дух “, описа преди месеци майката на детето.

Анди ще остане в Интензивния бранш на немската болница още известно време, а идващите дни са извънредно значими за положението му.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР