Тримата охранители от „Гранд мол Варна“, които убиха от бой

...
Тримата охранители от „Гранд мол Варна“, които убиха от бой
Коментари Харесай

Гардове убийци искат по-леки присъди

Тримата охранители от „Гранд мол Варна“, които убиха от пердах измежду бял ден 52-годишния Нягол Петров, желаеха от Варненския апелативен съд да понижи наказванията им или да ги оправдае.

Преди 5 месеца гардовете получиха ефикасни присъди от окръжните магистрати и бяха задължени да изплатят общо 150 000 лева кръвнина на брата на жертвата. За ликвидиране по хулигански подбуди, осъществено с особена свирепост Ангел Николов бе наказан на 18 година затвор, Красимир Димитров – на 16 година, а Цветан Маринов – на 15 година Зверството те направиха на 14 март 2015 година след сигнал, че клошар проси пари от посетителите в мола.

В осъществяване на устни разпоредби от управлението гардовете трябвало да изведат индивида на открито. Вместо това обаче отвели страдащия от шизофрения Нягол в залата за видеонаблюдение, където 15 минути го били и се гаврили с него.

Част от издевателствата Ангел Николов записал на клип с телефона си. Накрая пуснали окървавения мъж да си върви, само че той умрял до един от магазините пред очите на ужасени клиенти и продавачи.

Назначената съдебно-медицинска експертиза открила 57 удара по тялото на Нягол. По време на процеса един от гардовете уличи като съизвършител шефа на промяната, само че той не бе притеглен под отговорност. Окръжният съд не е направил сериозен разбор на събраните обстоятелства и условия, считат отбраната на подсъдимите и прокуратурата. Затова и двете страни са на мнение, че делото би трябвало да бъде върнато за ново разглеждане.

Обвинението стачкува наложените санкции с искане те да бъдат увеличени до 20 година, с цел да са покрай оптималния размер, очакван в закона. Решението на апелативния съд ще стане ясно до 2 месеца.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР