Трима възлови министри от правителството на стабилността си отиват. Това

...
Трима възлови министри от правителството на стабилността си отиват. Това
Коментари Харесай

Добрев: Има правителствена криза. Камилите се сменят, керванът си върви

Трима основни министри от държавното управление на „ стабилността ” си отиват. Това е държавна рецесия и ние, от Българска социалистическа партия, не сме сюрпризирани от оставките и ги намираме за много закъснели

Това сподели зам-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев на конференция в централата на партията. Той съобщи, че има още две основни ведомства, където оставките също са доста закъснели. Добрев разяснява, че оставката на Цецка Цачева е наложителна поради избягали и изчезнали пандизчии и за срутва на Търговския указател, който блокира напълно икономическата активност в страната. Задължителна е и оставката на министър Порожанов поради рецесията, провокирана в Странджа. Добрев сподели още, че тези оставки са самопризнание за 10 годишната неверна политика на рязане на ленти. Зам.-председателят на левицата посочи, че тримата министри са следващите, които си отиват. „ Заменяме едни партийни функционери с други. Този път номерът им няма да мине. Камилите се сменят, керванът си върви и от 10 години този кортеж се води от един и същи човек. Оставка на цялото държавно управление е единственият излаз от политическата рецесия ”, безапелационен бе Кирил Добрев. Той добави, че Българска социалистическа партия е единствената опозиционна мощ в този парламент и единствена, през всички тези години, е била покрай хората.

„ Къде е Лиляна Павлова, за какво не е в следствието и за какво не я разпитват. Николай Нанков и всички шефове на АПИ се изредиха в следствието, само че нея я няма ”, сподели още Кирил Добрев. Той напомни, че през 2011 година Росен Плевнелиев, като министър, прави публичната поръчка и дава осъществяването на тази компания. „ Защо той не е в следствието? ”, попита още Добрев. Той напомни още, че тогава зам.-министър е Лиляна Павлова. „ През 2016 година тя е министър и пуска в употреба с акт 16 пътя. А може би се чака през днешния ден да бъде „ изпрана ” и дружно с Лазар Лазаров да се върнат и керванът да продължи да си върви, и схемата да си работи ” сподели още Кирил Добрев. Той попита още- има ли взаимовръзка сред строителни компании и политически лица.„ Докато не отговорим, няма да намерим отговора- за какво пътищата ни са некачествени и за какво хората умират по тях “, безапелационен бе Кирил Добрев.

Крум Зарков: Ще подкрепим оставките на тримата министри, тъй като сме ги претендирали неведнъж

„ Ще подкрепим оставките на тримата министри, тъй като сме ги претендирали неведнъж.Това, че тези хора си потеглят, не е отговор на огромния въпрос - ще има ли качествена смяна в политиките, които те водеха “. Това сподели зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Крум Зарков. Той добави, че- дали ще има избор на съмнение, ще бъде решено в допълнение. Зарков напомни, че на първия избор на съмнение претекстовете на левицата са били свързани с очевидните порочни практики по възлагането на поръчки при градеж на пътища, а вторият е бил за неуспеха в бранш „ Сигурност ”. „ Хубаво е обаче ръководещите да се вслушат в причините ни по време на вотовете, тъй като с времето се оказва, че те са верни ”, добави Зарков. „ Въпросът за отговорността безспорно е доста значим. Кой носи отговорност и каква? ”, попита Зарков. Той съобщи, че всички знаят, че в страната огромни публични поръчки се отдават порочно. „ Въпросът е дали продължаваме да стоим с необятно затворени очи пред протичащото се и да оплакваме всяка последваща покруса или радикално променяме метода, по който мислим ”- разяснява Крум Зарков.

Георги Свиленски: Проблемът е систематичен и е в ръководещите

„ Ярък образец, че този кортеж следва една и съща политика към този момент 10 години е основаването на нов орган за пътна сигурност. Такъв орган съществува у нас към този момент 15 години ”- сподели зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Георги Свиленски. Той напомни, че през 2011 година този орган, дружно с държавното управление тогава, е приел „ Стратегия за сигурност на придвижването ”. „ На първата страница е фотографията на тогавашния министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. В нея са написани безусловно всички рекомендации, които към този момент 5 дни слушаме по медиите ”, разяснява Свиленски. Нищо обаче не е изпълнено. „ Има ли смисъл да се прави нов орган, когато нормите и тактиките не се извършват. Остана една година до приключването на тази тактика. Според нея жертвите по пътищата трябваше да бъдат понижени на 388 на година, през днешния ден те са 393, а е единствено края на август. Проблемът е систематичен и е в ръководещите ”, безапелационен бе Георги Свиленски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР