Трима участници в телефонни измами са задържани при спецакция. Тя

...
Трима участници в телефонни измами са задържани при спецакция. Тя
Коментари Харесай

Арест за трима ало измамници

Трима участници в телефонни измами са арестувани при спецакция. Тя е осъществена на територията областите Русе и Велико Търново. Специализираната полицейска интервенция е извършена на 14 и 15 юни на територията на градовете Русе и Ветово. Тя е осъществена под управлението на Групово дело "Национална полиция ", само че в нея са взели участие и чиновници на регионалните дирекции във Велико Търново и Русе, както и жандармеристи. В хода на акцията са арестувани трима поданици на Ветово – М.Д. /29г./, А.А. /30г./ и З.Х. /47г./ - известни на полицията и осъждани. При осъществени претърсвания в техни парцели в Русе и Ветово са конфискувани голям брой мобилни телефони, СИМ карти, златни украшения и забележителна сума пари.

В процеса на следствието е открито, че в интервала 12 май – 4 юни тази година тримата, след прелиминарен сговор и в друго съучастничество, са направили 7 телефонни измами във Велико Търново. При всички случаи е употребена добре познатата скица "съдействие при задържане на телефонни измамници ". По първични данни от незаконната си активност тримата са съумели да измъкнат от пострадалите към 20 000 лв. и златни украшения.

След отчет на материалите в прокуратурата тримата са привлечени, като обвинени, наложени са им ограничения за неотклонение "задържане под стража ". Работата по документиране на незаконната им активност продължава под наблюдението на прокуратурата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР