Трима цивилни бяха ранени при руски обстрел на село в

...
Трима цивилни бяха ранени при руски обстрел на село в
Коментари Харесай

Ройтерс: Украйна и Русия взаимно се обвиняват в обстрел на цивилни в Запорожка област

Трима цивилни бяха ранени при съветски обстрел на село в украинската Запорожка област, сподели ръководителят на  президентската администрация на Украйна. Подкрепяните от Москва чиновници в региона оповестиха, че силите на Киев са обстреляли учебно заведение, съобщи “Ройтерс “.

От месеци в Запорожка област се водят боеве, защото това е фронтови район в Южна Украйна, който Москва се опита да анексира предходната година, само че не го е окупирала напълно. Главният град  в региона – Запорожие остава под контрола на Киев.

Според Зеленски Русия хвърля всичките си запаси, с цел да попречи на войските на Киев

Ръководителят на президентската администрация на Украйна Андрий Ермак заяви в „ Телеграм “ че съветските сили са обстрелвали село Степногорске с реактивни системи за залпов огън и са поразили административна постройка.

" Има трима ранени: две дами и мъж ", уточни Ермак.

Русия е обстрелвала и град Запорожие, където са ударени и развалени минимум 16 здания, заяви в „ Телеграм “ Анатолий Куртиев, секретар на градския съвет.

Владимир Рогов, назначен от Русия чиновник в частите от Запорожка област, следени от Москва, сподели, че украинските сили са унищожи учебно заведение в село Стулневе,  а силите на Противовъздушна отбрана са прехванаха дрон над град Токмак.

„ Ройтерс “ оповестява, че не можа без значение да ревизира нито едно от двете изказвания. И двете страни отхвърлят да са взимат на прицел цивилни в съвсем 17-месечната война след нахлуването на Русия в Украйна.

Руското министерство на защитата заяви през вчерашния ден, че е унищожило редица украински оръжейни хранилища в района същия ден.

Оттам приканиха тематиката да не се употребява за „ ситуативни политически цели “ в България

Висшето военно командване на Украйна съобщи, че Русия се пробва да спре напредването на Украйна в региона като обстрелва интензивно региона.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски още веднъж съобщи, че цялата територия, която Русия е окупирала, ще бъде освободена.

„ Не можем да оставим нито един наш съотечественик, нито един град или село под съветска окупация. Навсякъде, където съветската окупация продължава, господстват насилието и унижението на хората ", сподели Зеленски във видеообръщение.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР