Трима служители на Европол са командировани в България за разследване

...
Трима служители на Европол са командировани в България за разследване
Коментари Харесай

Европол помага в разследването за камиона ковчег

Трима чиновници на Европол са командировани в България за следствие на нещастието с 18-те мъртви мигранти, открити в камион край софийското село Локорско.

Това оповестиха за Клуб Z източници от Европейската комисия.

Изпратени са двама чиновници в помощ на граничната полиция и един анализатор в Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ (ГДБОП).

Веднага след нещастието българските управляващи са се обърнали за помощ към Европол, допълниха нашите източници.

Засега няма заплаха Европейска комисия да промени позицията си за влизането на България в Шенгенското пространство, стана ясно от коментар на нейния представител Анита Хипер.

„ Тази позиция не е изменена. По отношение на провокациите на миграцията, те са общи за целия Европейски съюз. Както сподели ръководителят Урсула фон дер Лайен, те изискват общ европейски отговор “, отговори тя на питане на Клуб Z.

Работа на българските управляващи е да проверяват, а в Брюксел имат потребност от цялостна картина, отговори Хипер, помолена да разяснява обстоятелството, че някои от обвързваните с нещастието арестувани и преди са били забъркани в трафика на мигранти. Европейска комисия оказва помощ на страната ни и финансово, и оперативно в битката с това събитие. Това става също по този начин благодарение на Европол и „ Фронтекс “ – организацията за защита на външните граници на Европейски Съюз.

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР