Трима от полицейските служители, арестувани за изнудване и корупция, остават

...
Трима от полицейските служители, арестувани за изнудване и корупция, остават
Коментари Харесай

Трима от полицаите, задържани за корупция, остават в ареста. Четвъртият - с парична гаранция

Трима от полицейските чиновници, задържани за изнудване и корупция, остават в ареста, а четвъртият е в болничното заведение на Министерство на вътрешните работи заради влошено здравословно положение. Това е и една от аргументите за него да бъде избрана мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 12 000 лв..
Сред упрекнатите е Красимир Кръстев - шефът на отдел " Икономическа полиция " в Четвърто районно ръководство в София , оповестява Народоосвободителна въстаническа армия ТВ. В правосъдната зала стана ясно, че два дни преди осъществяване на акцията той е подал молба за овакантяване, съгласно юриста му, заради здравословни аргументи. Твърди се, че Кръстев е бил в недобри връзки с различен от обвинените.
Пред Народоосвободителна въстаническа армия ТВ някои от изнудваните описаха, че натискът почнал още през септември предходната година. Провеждани били чести визити от " Икономическа полиция " в един от наргиле питейните заведения. Полицаите са желали по 200 лв., 300 лв., 400 лв., само че след това тези пари са им се коствали все по-малко. После почнали да желаят по към 1 200 лв., само че най-после още веднъж склонили и на сумата от 600 лв.. Така, след ангажимента за към три месеца стопаните на два обекта платили към 1 800 лв. общо. Това била " такса, с цел да могат да работят умерено ". В полицията пострадалите се оплакали, незабавно след първото заплащане.
Според прокуратурата, други очевидци също твърдели, че точно началникът Красимир Кръстев е бил началник на групата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР