Трима министри - Валентин Радев на МВР, Ивайло Московски на

...
Трима министри - Валентин Радев на МВР, Ивайло Московски на
Коментари Харесай

Засилено полицейско присъствие следи за безопасността по празниците

Трима министри - Валентин Радев на Министерство на вътрешните работи, Ивайло Московски на превоза и Николай Нанков на районното развиване, както и столичният кмет Йорданка Фандъкова и шефът на АПИ Дончо Атанасов оповестиха подхванатите ограничения за сигурност. Те обгръщат пътищата, комерсиалните центрове и в обитаемоте места по коледните и новогодишни празници.

Вътрешният министър Валентин Радев разгласи, че съществена грижи на Министерство на вътрешните работи ще е надзор по пътищата, с цел да се избегнат ПТП-тата. Засилва се и контролът по повод превишаване на скоростта. Ще има инспекции за опиати и алкохол на водачите.

Ще има и засилени инспекции на документите за шофиране, поради водачите, които карат без книжки. Столична дирекция на вътрешните работи ще ускори контрола си за входа и изхода на Столицата, поради колите, които излизат от София.

Засилва се наличието, на местата където има скупчване на жители. Там ще има и служители на реда с късоцевно оръжие.

Радев акцентира, ще всички коли над 12 т ще бъдат обект на специфичен надзор, тъй като те запушват пътищата и постоянно са участници в ПТП.

Той съобщи, че предходната година са починали 20 души, а 230 са ранени по празници те, а упоритостта тази година е да бъдат избегнати. Магистралите също ще са обект на засилена инспекция.

Транспортният министър Ивайло Московски разгласи, че за празници те екипите на АПИ и Пътна полиция ще си взаимодействат.

Ще бъдат взети превантивни ограничения, като ИА " Автомобилна администрация " ще ревизира транспортни предприятия, главно на рейсове. Във всяка област ще има най-малко по един екип, който ще дава наряди. Анализирани са съответни точки, където се чака да е по -рисков трафикът, като там ще има мобилни екипи.

Набляга се на контролни действия, инспекции и механически прегледи и когато се установяват нарушавания да им се дава публичност.

Московски обърна внимание на зачестилите нарушавания при прекосяване на жп прелези и прикани да се спре, по думите му, това безумство.

Кметът на София Йорданка Фандъкова чака засилено полицейско наличие , поради засиленият трафик на вход-изходите на града. Тя прикани притежателите на комерсиалните центрове да вземат ограничения за контролиране на трафика от подземните паркинги. Където е належащо ще се контролира трафика посредством системата за контролиране на трафика, добави още тя.

Във връзка с сигурността на придвижването, Фандъкова прикани Министерство на вътрешните работи да има поради, че в късните часове на деня би трябвало да има надзор на скоростта по столичните булеварди.

Регионалният министър Николай Нанков разгласи, че до21 декември стопират всички ремонтни действия по пътищата. Неговото ведомство работи с Национален институт по метеорология и хидрология и ще се дава превантивно информация за времето. Над 3000 снегопочистващите машини са в подготвеност, стана ясно още от думите му.

Нанков заяви, че от петък, 22 декември, стартира разпространяване на винетките за 2018 година Новото е, че ще има 3 месечна винетка, която ще коства 54 лева Винетката към този момент ще важи не за календарна година, а за година от датата на закупуването й.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР