Трима мъже откриха днес огън с автоматично оръжие по автомобили

...
Трима мъже откриха днес огън с автоматично оръжие по автомобили
Коментари Харесай

Един убит и осем ранени при стрелба близо до еврейско селище на Западния бряг на река Йордан

Трима мъже откриха през днешния ден огън с автоматизирано оръжие по коли в запушване покрай еврейско населено място в окупирания Западен бряг на река Йордан (палестинския анклав до границата с Йордания), като убиха един човек и раниха още осем, заяви израелската полиция, представена от Франс прес.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1578
Нападението е осъществено близкото  до Йерусалим населено място Маале Адумим, ситуирано на автомагистрала сред Йерусалим и Мъртво море, се споделя в изказване на полицията.

Насилието на Западния бряг, нараснало се още преди началото на войната сред Израел и палестинското ислямистко придвижване " Хамас " в Газа на 7 октомври, от този момент единствено се разраства.

Израелската полиция дефинира днешната офанзива като терористичен акт.

" Трима терористи  излязоха от автомобила си и започнаха да стрелят с автоматизирано оръжие по колите в задръстването по пътя към Йерусалим. Двама терористи бяха обезвредени на място. При претършуване беше открит още един, който се опита да избяга, само че също беше обезвреден ", уточни полицията.

Според израелската работа за вътрешно разузнаване " Шин Бет ", нападателите са трима млади палестинци от региона на Витлеем: Мохамед Зауахра (26 г.), брат му Кадам (31 г.) и Ахмед ал Уахш (31 г.).

 Атаката е осъществена няколко дни откакто в Южен Израел, покрай град Кирят Малахи, бяха убити двама души.

Западният бряг е сцена на чести набези от страна на палестинци против израелци и съвсем ежедневни интервенции на израелската войска, при които нерядко има жертви измежду мирното население.

По данни на палестинското министерство на опазването на здравето в Рамала от началото на войната в Газа израелските войски и заселници са умъртвили минимум 400 палестинци на Западния бряг, означи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

 

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР