Трима любими бургаски художници - Йордановци ще се представят с

...
Трима любими бургаски художници - Йордановци ще се представят с
Коментари Харесай

Изложби в началото на януари в Бургас

Трима обичани бургаски художници - Йордановци ще се показват с обща галерия на Богоявление и по този начин ще спазят над 20- годишната си традиция.

В изложба " Богориди " ще бъде намерено 22-то издание на обичайна галерия на тримата художници, носещи името Йордан - Йордан Маринов, Йордан Петров, Йордан Ангелов.

Експозицията ще може да се прегледа от 13.00 до18.00 часа в празничния 6 януари. Изложбата ще гостува до края на януари.

Талантливият бургаски художник Живко Иванов също ще зарадва ценителите на изобразителното изкуство със своя галерия при започване на януари. Той ще показа свои произведения в изложба " Неси ". Експозицията ще бъде открита на 7 септември - Ивановден.

Самостоятелните изложения на Живко Иванов надвишават цифрата 60, като част от тях са в Българския културен институт в Берлин, в немската изложба " Любке ", в Белгия, Холандия, Чечения, Ирландия, Сърбия и т. н.

През 2014 година Живко Иванов стана първия български художник,

който показа страната на 62-ото издание на летния фестивал за просвета в Любляна, Словения.

През ноември 2018 година Живко Иванов сподели изкуството си в залата на Народното събрание на Република България.

Художникът е притежател на бургаската премия " Художник на годината ".

Тази година Живко Иванов завоюва огромната премия за " Живопис " в националното Бианале " Приятели на морето " и премията за " Акварел " в първата изложба-конкурс на името на Ненко Токмакчиев.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР