Трима кандидат-депутати от „Продължаваме Промяната“ (ПП) поискаха да не бъдат

...
Трима кандидат-депутати от „Продължаваме Промяната“ (ПП) поискаха да не бъдат
Коментари Харесай

Трима отказаха да станат депутати на мястото на Гвоздейков

Трима кандидат-депутати от „ Продължаваме Промяната “ (ПП) желаеха да не бъдат обявявани за народни представители. Повод за решението им е оставката на депутата Георги Гвоздейков, която бе гласувана от Народното събрание предходната седмица. Припомняме, че Гвоздейков се отдръпна като народен представител, с цел да оглави новото звено за медицински хеликоптери, напомня flagman.bg.

На негово място трябваше да влезе третият в кандидат-депутатската листа на Политическа партия в Сливен Христо Янков. Той обаче е изискал Централната изборна комисия (ЦИК) да не го афишира за определен за депутат. Същото са създали и идващите двама в листата – Петър Бурнев и Даниел Кондев.

ЦИК утвърди желанието на тримата, въпреки че тематиката още веднъж провокира спор. „ Против “ гласоподава членът на изборния орган Цветозар Томов. Той напомни тезата си, че ЦИК няма право да афишира кой е определен за депутат, а това е решение на гласоподавателите. Ако някой не желаел да бъде народен представител, той следвало да постави клетва пред Народното събрание и там да подаде оставка.

Спорът в ЦИК се води от няколко години, откакто евентуално първият казус бе провокиран от водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Иначе за народен представител на мястото на Гвоздейков Централната изборна комисия разгласи Жеко Дандаринов – шести в сливенската листа на Политическа партия. Любопитно е, че с него листата на „ Продължаваме Промяната “ се изчерпва. Ако и Дандаринов се откаже, Политическа партия и Народното събрание, ще останат за непрекъснато с един народен представител по-малко, което ще е невиждана обстановка. По информация на „ Флагман “ обаче той има желание да постави клетва.

Сливенският изборен регион е шестмандатен. Формациите имат право да излъчат двоен брой кандидат-депутати – т.е. 12. От Политическа партия обаче са издигнали единствено шест.

Все отново най-вероятно 47-ото Народно заседание скоро ще отиде в историята поради неспособността да бъде формирано парламентарно болшинство за ново държавно управление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР