Трима големи тенис таланти бяха отличени от фондация Димитър Бербатов

...
Трима големи тенис таланти бяха отличени от фондация Димитър Бербатов
Коментари Харесай

Фондация Димитър Бербатов отличи тенис талантите Иван Иванов, Катерина Димитрова и Пьотр Нестеров

Трима огромни тенис гении бяха отличени от фондация " Димитър Бербатов " за триумфите си през 2018 година Първият българин, първенец и голмайстор на британската Висша лига по футбол, връчи 11-ите годишни награди " Успелите деца на България ". Бяха наградени най-хубавите 27 от Клуб 2018 на фондацията на Бербатов в областите " Изкуства ", " Наука " и " Спорт " в три възрастови групи. А от деветимата отличени от всички спортове за триумфите си през предходната година трима са тенисисти - Иван Иванов, Катерина Димитрова и Пьотр Нестеров.

Иван Иванов стана лауреат на огромната премия в категория " Спорт ", 1-и - 4-и клас. Той е от Варна, на 10 години. Негов треньор е Пламен Радев. 2018 година е извънредно сполучлива за Иван - печели общо 15 оценки, от които 9 за първо място. Някои са достижения в по-горната възрастова група - до 12 година Държавен първенец при 10-годишните момчета. Победител в Международния мастърс шампионат Kinder+ за Sport Tennis Trophy 2018 в Ница (Франция). Турнирът се организира в най-голямата тенис академия в Европа - Mouratoglou Tennis Academy. За да има право на присъединяване, Иван печели и двата шампионата Kinder+. Победител в Националния тенис шампионат от международната верига Champions Bowl – София.

В началото на 2018 година, с помощта на Българската федерация по тенис, Иван Иванов получи късмет за изява по време на огромния шампионат от сериите АТP 250 в България. Талантът от „ Търговска колегия Испано “ (Варна) завоюва купата при момчетата на „ Мини София Оупън 2018 “. В конкуренцията взеха присъединяване по 8 от най-големите ни гении при момчетата и девойките на 9 и 10 години. Те играха квалификации, а финалистите получиха късмет за незабравимо преживяване. Двубоите за купите от „ Мини София Оупън 2018 “ се играха на централния корт на „ Арена Армеец “ преди централния мач по време на DIEMA XTRA Sofia Open 2018.

Катерина Димитрова е финалист за огромната премия в категория " Спорт ", 5-и - 8-и клас. Тя е от Пловдив, на 15 година Неин треньор е Петър Рангелов. През 2018 година Катерина е първа на сингъл на мощните интернационалните шампионати в Германия от веригата " Тенис Европа ": BMW Junior Cup 2018 в Регенсбург и Jugend Cup Deutsche Tennismasterschaften в Ренинген. Но най-голямото достижение е второто място на сингъл на Европейското състезание по тенис в Италия - Tennis Europe Junior Masters. Турнирът, който се организира в Реджо Калабрия, е Мастърс 2018 на осемте най-хубави единично девойки до 14 година в Европа. Катерина е държавен първенец на закрито на двойки.

Катерина не съумя да участва на церемонията, защото по това време имаше шампионат в Истанбул, само че тя ще има опция за персонална среща с Димитър Бербатов вбъдеще.

Пьотр Нестеров е финалист за огромната премия на фондация " Димитър Бербатов " в категория " Спорт ", 9-и - 12-и клас. Той е на 16 година и тренира във Варна при Кристиян Илиев. През 2018 година Пьотр завоюва мощни интернационалните надпревари: стана пръв на сингъл на Европейското състезание Tennis Europe Junior Masters в Реджо Калабрия (Италия) - Мастърс 2018 на осемте най-хубави единично момчета до 16 г.; пръв на сингъл на интернационалните тенис шампионати Open RCT Barcelona 1899-Sarajevo 2018 в Сараево (Босна и Херцеговина) и Pecin Memorial 2018 в Панчево (Сърбия). Завърши 2018 година като №1 на Европа при момчетата до 16 година в ранглистата на Европейската тенис асоциация. Избран за Играч на годината на Европа при момчетата до 16 година на Европейската тенис асоциация.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР