Трима филипински рибари загинаха, след като тяхната риболовна лодка беше

...
Трима филипински рибари загинаха, след като тяхната риболовна лодка беше
Коментари Харесай

Филипините Маркос-младши казва, че смъртните случаи на лодки в Южнокитайско море се изследват

Трима филипински риболовци починаха, откакто тяхната риболовна лодка беше ударена от към момента неидентифициран задграничен търговски транспортен съд, до момента в който пресичаше Южнокитайско море, заяви бреговата защита на Филипините и президентът на страната даде обещание цялостно следствие.

Инцидентът е станал в понеделник, до момента в който лодката е прекосявала през води на 85 морски благи (157 км) северозападно от оспорваната плитчина Скарбъроу в Южнокитайско море, се споделя в изказване на бреговата защита в сряда.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла „ Смела стъпка “: Филипините дават обещание да отстранен бъдещите бариери в Южнокитайско море Какво провокира последния спор сред Китай и Филипините? Филипините осъжда „ плаващата преграда “ на Китай в Южнокитайско море Филипините отстраняват „ плаващата преграда “ на Южнокитайско море, конфигурирана от Китай завършек на списъка

Единадесет членове на екипажа оцеляха след потъването на лодката.

„ Уверяваме жертвите, техните фамилии и всички, че ще поставим всички старания, с цел да потърсим отговорност от тези, които са виновни за този злополучен морски случай “, сподели президентът Фердинанд Маркос младши в обява в обществените медии в сряда след известието на бреговата защита известие.

„ Инцидентът към момента се проверява, с цел да се открият детайлностите и събитията към конфликта сред рибарската лодка и към момента неидентифициран търговски транспортен съд “, сподели Маркос младши.

„ В момента бреговата защита на Филипините открива и ревизира всички следени кораби в региона като част от настоящото си следствие “, сподели той.

Филипинската брегова защита не даде детайлности за случая или даде детайлности за кораба, който съгласно нея е блъснал филипинския екипаж.

Напрежението в оспорваното Южнокитайско море неотдавна избухна, откакто Филипините обявиха, че са премахнали 300-метрова преграда, конфигурирана от бреговата защита на Китай покрай плитчината Скарбъроу, главно място за лов на риба на филипинските лодки и едно от най-оспорваните морски плавания в Азия функционалности.


Стратегическата плитчина, кръстена на английски товарен транспортен съд, затънал на атола през 18 век, беше завладяна през 2012 година от Китай, който от този момент поддържа непрекъснато наличие на брегова защита и риболовни траулери там.

Съединените щати и Филипините започнаха годишни взаимни военноморски военни игри в понеделник, в които вземат участие повече от хиляда моряци от двата съдружника. Годишните учения „ Самасама “ (на тагалог за „ Заедно “) включват учения за битка с подводници, надводна и електронна война край Манила и южно от Лусон, основния остров на Филипините.

Началникът на Седми американски флот вицеадмирал Карл Томас сподели на моряците на гала по откриването в Манила, че правата на всички народи да подсигуряват народен суверенитет са „ подложени на офанзива всеки ден в намерено море “.

„ Няма по-добър метод да подсигуряваме суверенитет и сигурност от това да плаваме и да действаме дружно “, сподели Томас.

Попитан на конференция за кого има поради, Томас сподели, че е значимо да се резервира правото да се плава през зоната „ без терзания, че ще бъде атакуван “ или „ сплашен “.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР