3 членове на екипажа на южноафриканския флот загинаха, след като 7 бяха пометени от палубата на подводницата

...
Трима членове на екипажа на южноафриканския флот загинаха, а старши
Коментари Харесай

Трима членове на екипажа на южноафриканския флот загинаха, а старши офицер беше в критично състояние, след като седем членове на екипажа на подводница бяха пометени от палубата й от големи вълни, хеликоптер се опита да извърши „вертикален трансфер“ на доставките, каза Министерството на отбраната на страната в четвъртък.

Аварията се случи в сряда, когато хеликоптер Lynx на военновъздушните сили се опитваше да направи това, което е известно като „vertrep“ – или вертикално попълване – доставки за подводницата SAS Manthatisi на повърхността на океана близо до Kommetjie, край бреговете на Кейптаун, каза отделът.

Операцията беше незабавно прекратена и започна спасителна операция.

отдел идентифицира трите жертви като лейтенант-командир Джилиан Елизабет Хектор, старши офицер Уилям Масела Матипа и старши офицер първи клас Ммоквапа Лукас Мойела. Множество южноафрикански новинарски издания съобщиха, че Хектор е била първата жена, управлявала военна подводница за която и да е африканска нация.

Националният институт за морско спасяване и други служби за спешна помощ бяха извикани да помогнат при спасяването, каза Министерството на отбраната, добавяйки, че ще има разследване на неуспешната операция и произтичащите от нея смъртни случаи.

>

Кейптаун и други райони на южното крайбрежие на Южна Африка бяха засегнати от изключително бурно море от миналия уикенд, причинено от феномен, известен като „пролетен прилив“.

Аналитикът на въоръжените сили на Южна Африка Дийн Уингрин каза пред уебсайта defenceWeb, че подводницата се придвижва към брега на Кейптаун за тридневна военноморска изложба, започваща в събота. Военноморските сили са планирали изложбата да отбележи националния празник на Деня на наследството на Южна Африка в неделя.

„Това е тъжна загуба за нашата нация и по-специално за нашите смели въоръжени сили, които редовно се сблъскват с опасност, за да може всички от нас може да бъде безопасно и сигурно“, каза президентът на Южна Африка Сирил Рамафоса в изявление. „Пожелаваме на ранения персонал пълно възстановяване от физическата и психологическата травма, която са преживели по време на тази трагедия. Ние също така оценяваме усилията на всички участници, които, с голям риск за себе си, предприеха операцията по спасяване и възстановяване.“

В публикация във Фейсбук Южноафриканските национални отбранителни сили казаха, че членовете на обществеността носят цветя в памет на жертвите в параклиса във военноморския музей в Саймънс Таун.

SAS Manthatisi е една от трите германски подводници тип 209/1400 от клас Heroine във флота на южноафриканския флот и се върна във водата по-рано тази година, след като беше подложена на работа по поддръжката.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР