Трима благоевградски лекари ще изградят вилно селище на брега на

...
Трима благоевградски лекари ще изградят вилно селище на брега на
Коментари Харесай

Лекари строят вилно селище

Трима благоевградски лекари ще изградят вилно населено място на брега на язовир „ Стойковци” в с. Логодаж. Ендокриноложката в болница ПУЛС доктор Светослава Цанева-Цацова, анестезиологът доктор Александър Вакашински и доктор Костадин Марков от Центъра за незабавна здравна помощ са подали капиталовото си предложение до общината и до шефа на Регионалната ревизия по околната среда и водите, прецизира Struma.bg. Тримата са притежатели на земеделска земя в местността Беров валог край язовира, разграничена на 13 имота по към 550 кв.м, и желаят преотреждане на земята от земеделска в за вилно строителство.

Планира се застрояването на 12 от парцелите, а един от тях ще се употребява за път за достъп. За земята един път през 2010 година е извършена процедура за смяна на предназначението на парцела, само че тогавашното решение на ОД „ Земеделие” е изгубило правната си мощ и процесът би трябвало да се повтори.

В настояването си притежателите сочат, че имат три лични кладенеца, от които ще зареждат парцелите с вода, канализацията ще е със септични ями, а зареждането с електричество ще е от махала Язовалийте. При изкопите няма да се употребява гърмеж, а те ще са на дълбочина до 2-3 метра.

„ Мястото е превъзходно, на самия бряг, с доста красива панорама, а зад парцела има дъбова горичка”, изясни кметът на с. Логодаж Пламен Червенков. „ В региона има голямо търсене на терени за вилно строителство и цената им пораства. В момента 1 дка се продава за 10 000-15 000 лева, според от мястото, достъпа и комуникациите”, добави той.

Интересно е, че това не е първият капиталов план на тримата лекари. Те са били съдружници и в строителството на кооперацията до хотел „ Мерида”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР