Трима български евродепутати не подкрепиха задействането на спешна процедура по

...
Трима български евродепутати не подкрепиха задействането на спешна процедура по
Коментари Харесай

Трима български евродепутати не подкрепиха спешните боеприпаси за Украйна

Трима български евродепутати не поддържаха задействането на незабавна процедура по акта в поддръжка за произвеждане на муниции за Украйна, заяви БНР.

Решението беше признато от Европарламента с 518 гласа „ за “, 59 „ срещу “ и 31 „ въздържал се “. Сред въздържалите се са Сергей Станишев, Елена Йончева и Петър Витанов от Прогресивния алианс на социалистите и демократите. Други двама български евродепутати – Атидже Алиева-Вели от „ Обнови Европа “ и Андрей Слабаков от Европейските консерватори и реформисти, пък не участваха в гласуването. Всички останали са дали своят вот „ за “, в това число Иво Христов и Цветелина Пенкова от Българска социалистическа партия.

Актът на Европейския парламент е ориентиран към увеличението на доставката на боеприпаси и ракети за украинската войска, както и да средства в размер на 500 млн. евро, с които да се помогне на страните членки на Европейски Съюз да попълнят складовете си и усилят продукцията на муниции.

След приемането на решението Европарламентът ще назначи преговорен екип и ще гласоподава акта на идващото пленарно съвещание в края на май в Брюксел. След това към този момент евродепутатите ще стартират договаряния със Съвета на Европейски Съюз за реализиране на политическо съглашение, което пък ще гласоподават в края на юли.

Етикети: боеприпасиЕвропейски парламентУкрайна
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР