Tрима австрийци се качиха на подиума в последния старт от

...
Tрима австрийци се качиха на подиума в последния старт от
Коментари Харесай

Марсел Хиршер изравни Стенмарк с трета световна титла в слалома

Tрима австрийци се качиха на подиума в последния старт от шампионата на планетата по ски алпийски дисциплини в Оре, Швеция.

Марсел Хиршер отбрани международната си купа в слалома. Хегемонът в тази дисциплинираност завоюва с лекост, като бе най-бърз в първия манш, след което без проблеми отбрани задатъка си след втория и финишира първи с общо време 2:05.86 минути.

Втори остана бронзовият олимпийски медалист от Игрите в Пьончанг Михаел Мат с закъснение от 0,65 секунди, а трети е различен австриец - Марко Шварц на 0,76 секунди от спечелилия.

Французинът Алекси Пинтюро бе втори след първия манш в отлична позиция за офанзива на орден, само че направи неточност във второто втурване и финишира четвърти.

Снимка: Getty Images

29-годишният Хиршер към този момент има във витрината си три международни трофеи в слалома (2013, 2017 и 2019), с което изравни достижение на шведската легенда Ингемар Стенмарк, който печели три следващи златни медала в слалома в интервала 1978-1982. Австриецът има общо седем международни трофеи, с което изравни друго достижение - това на сънародника си Томи Зайлер от края на 50-те години на предишния век.
Алберт Попов: Яд ме е, само че има още доста надпревари (ВИДЕО) Българският скиор отпадна в първия манш в слалома на международното състезание
От българите най-добре се показа дебюдантът Йоан Тодоров, който даде 41-о време в първия манш, само че не съумя да приключи втория. Алберт Попов и Камен Златков пропуснаха порти и отпаднаха още в първия манш.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР