Трикратният световен шампион по снукър Марк Селби спечели 16-а ранкинг

...
Трикратният световен шампион по снукър Марк Селби спечели 16-а ранкинг
Коментари Харесай

Селби: Беше много тежко психически през изминалите 12 месеца

Трикратният международен първенец по снукър Марк Селби завоюва 16-а ранкинг купа с безапелационна победа 9:1 над Дейвид Гилбърт на финала в Откритото състезание на Англия. Веселяка от Лестър бе надалеч от познатото си равнище през предходната година, само че актуалната акция се развива много по-успешно - два полуфинала и купа от English Open.

“Невероятно е, доста съм прочувствен сега. През последните 12 месеца беше доста тежко душевен. Съмнявах се в себе си непрекъснато, чудех се дали въобще в миналото отново ще печеля шампионат. Много беше зле. Играех добре на подготвителната маса, а в мачовете не показвах нищо и се сривах. Беше доста изнервящо.

https://t.co/ml8cQfQ1z2 #EnglishOpen DAY 7 HIGHLIGHTS!

When it mattered the most, @markjesterselby produced a flawless display of snooker, missing only 7 balls on his way to clinching his first #HomeNations title! pic.twitter.com/CukCJe8r73
— World Snooker (@WorldSnooker) October 21, 2019
Трофеят е страховит метод да си върна още веднъж увереността. Играл съм доста постоянно с Дейвид на тренировки. Той е превъзходен състезател и още по-добър човек. Ако не бях против него на финала, евентуално щях да го поддържам за успеха. Той продължава да “чука на вратата”, тъй че е въпрос на време да завоюва край, а си мисля, че ще са повече от един.

Ако ми бяхте споделили, като започнах да играя снукър, че един ден ще имам три международни и 16 ранкинг трофеи, щях да ви се изсмея. Невероятно е и в случай че мога да стигна до 20 преди да се откажа, ще бъда извънредно благополучен.

Страхотно е, че завоювах шампионата в наличието на щерка ми (София), която за първи път ме гледа на край и схваща какво се случва”, сподели Селби.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР