Трикратният шампион от US Open Рафаел Надал загуби втория сет

...
Трикратният шампион от US Open Рафаел Надал загуби втория сет
Коментари Харесай

Надал: Винаги съм имал уникална връзка с феновете в Ню Йорк

Трикратният първенец от US Open Рафаел Надал загуби втория сет против Марин Чилич, само че по-късно даде едвам три гейма на хърватина и се поздрави с крайното 3:1, с цел да продължи за девети път в кариерата си към четвъртфиналите на шампионата.

“Толкова е особено за мен да виждам тази невероятна аудитория. Както споделих и преди началото на шампионата, постоянно съм имал неповторима връзка с почитателите тук в Ню Йорк. Те са доста енергични и се отдават на шампионата. Завърнах се в хотелската си стая зареден с сила, защото е ужасно да играя пред цялостни трибуни. Трудно е да си показва нещо по-хубаво от вечерна сесия на " Артър Аш”, показа Надал след успеха против първенеца от 2014 година.

Испанецът приключи мача със жанр. При 30:30 в последния гейм на мача Надал направи един от своите маркови удари. Той съумя да догони волето на Чилич, а форхендът му около мрежата приключи тъкмо в ъгъла на корта, носейки му мачбол.

“Лесно е да се опише, мъчно е да се направи. Не знам, последвах топката добре. Той направи отлично воле и аз просто се придвижих бързо до топката, а сега на удара видях, че има късмет тя да попадне в полето. Мисля, че това беше единственият метод да печеля точката. Ударих топката добре, само че имах и много късмет”, изясни Матадора.

33-годишният испанец е траял най-малко до четвъртфиналите в последните 9 шампионата от “Големия шлем”. Той ще срещне аржентинеца Диего Шварцман, против който към момента няма загуба - 7 победи от 7 мача.

“Диего играе необикновено. Трябва да покажа най-хубавото, с цел да имам късмет да отида на полуфинал”, сподели левичарят от Манакор.

Чилич съумя да завоюва втория сет със 6:3, само че по-късно не откри метод да задържи равнището си. Рафа навлезе в жестока серия и завоюва 12 от последните 15 гейма в мача, с цел да вдигне победоносно ръце след 2 часа и 49 минути на корта.

“След втория сет разбрах, че би трябвало да направя смяна или щях да си докарам много проблеми. Започнах да връщам втория сервис много по-навътре в корта, което ми даде друга вероятност в точките”, разяснява 33-годишният испанец.

Надал ще се изправи против Шварцман на следващия ден. Двамата са изиграли 4 мача на твърди кортове, а последният им подобен е от март тази година, когато Надал се постанова с 6:1, 6:3 в третия кръг на Индиън Уелс.

ВАСИЛ НЕДЯЛКОВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР