Трикратният победител от турнири от Големия шлем Стан Вавринка се

...
Трикратният победител от турнири от Големия шлем Стан Вавринка се
Коментари Харесай

Стан Вавринка изнесе открит урок на Виктор Троицки

Трикратният победител от шампионати от Големия шлем Стан Вавринка се класира за полифинал на Sofia Open 2018. Швейцарецът победи Виктор Троицки (Сърбия) със 6-1, 7-6(3) за 1 час и 24 минути. Мачът имаше две разнообразни лица. В първият сет Вавринка размаза противника си, а във втория надви с по-голяма централизация в края.

 Всички резултати на Sofia Open 2018
Всички резултати на Sofia Open 2018

Схемата е за 28 тенисисти, като четирима прескачат първия кръг

Швейцарецът стартира стремително с гейм на нула. Това смути Троицки, който направи две двойни неточности и с неуверени отигравания се самопроби. Сърбинът удари ракетата си в земята, което е симптом, че тотално е изгубил надзор.

Троицки въпреки всичко съумя да счупи геврека в сета с отлични сервиси в предпоследния гейм. Вавринка затвори частта с няколко отигравания по учебник със 6-1 за 22 минути.

Точките бяха 28-13. Виктор загуби и седемте, когато биеше втори сервис.

 Снимка 339395
Източник:

Вторият сет беше напълно друг. Троицки стартира с гейм на нула и се успокои. Разиграванията към този момент станаха равностойни и Вавринка постоянно бъркаше. Виктор проби първи в осмия гейм, реализирайки четвъртата си опция.

Но швейцарецът се върна незабавно. Първо сърбинът направи двойна неточност и се смути. След това Вавринка направи две страхотни разигравания, обръщайки изгубени точки.

В тайбрека Троицки стартира мощно и поведе с 3-0. Едно присъждане в негова щета го пречупи и той загуби всички разигравания до края. Троицки даже завоюва повече точки в частта, траяла 1 час и 1 минута - 49 на 48.

 Снимка 339398
Източник:

Утре огромният любимец за купата Стан Вавринка ще играе на полуфинал с спечелилият от последния четвъртфинал сред квалификанта Мирза Башич (Босна и Херцеговина) и Максимилиан Мертерер (Германия). Мачът ще стартира не по рано от 18:10 часа.

 Снимка 339394
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР