Трикратен параолимпийски шампион ще може да се състезава в Париж

...
Трикратен параолимпийски шампион ще може да се състезава в Париж
Коментари Харесай

Трикратен параолимпийски шампион беше освободен от допинг след объркване на спринцовка с кучето му

Трикратен параолимпийски първенец ще може да се състезава в Париж 2024, откакто беше освободен от допинг в чудноват случай.

Родерик Таунсенд даде позитивна проба за стимулатора на хормона на растежа капроморелин през ноември. Капроморелин е в листата със неразрешени субстанции на Световната антидопингова организация, защото кара тялото да отделя хормон на растежа като млади възрастни или тези, които минават през пубертета.

Таунсенд, който завоюва златни медали T47 в скок на дължина и височина скок в Рио 2016 и скок на височина в Токио 2020, към този момент е освободен от всевъзможни нарушавания от Антидопинговата организация на Съединени американски щати. Разследване разкри, че неподходящата находка се дължи на кучето на 31-годишния мъж, което от този момент е умряло.

USADA откри, че капроморелин е влезнал в системата на Таунсенд посредством спринцовка, която той е употребявал, с цел да даде кучето си експерт лекарство. Той даваше на болното си куче течно лекарство с рецепта, което действаше като стимулант на апе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР