Трикото, с което новата звезда на българската борба Кирил Милов

...
Трикото, с което новата звезда на българската борба Кирил Милов
Коментари Харесай

Световният вицешампион по борба Кирил Милов с уникален подарък за кмета

Трикото, с което новата звезда на българската битка Кирил Милов завоюва сребърния орден на Световното състезание, получи като подарък кметът на общината инж.Методи Чимев. 21-годишният дупничанин, който врещи целия свят с триумфа си, през днешния ден бе посетител на инж.Чимев, дружно със своя треньор в националния тим и легенда в този спорт Армен Назарян. Абсолютният ни дебютант, освен, че взе участие невъзстановен след тежка интервенция, само че и завоюва сребърен орден в една от  IMG_4553 най-тежките категории, където България не е постигала триумфи от времето на Александър Томов и Боян Радев. " Преди 4 години, когато Кирчо бе мой посетител след Европейската купа за юноши, даде обещание тъкмо тук, че ще вземе орден от Световното за мъже доста скоро. Удържа на думата си. Сега пред всички тук кажи каква е идната ти цел ", обърна се към госта си инж.Чимев. " Очаквайте ме още веднъж тук с олимпийски орден, а преди този момент с няколко златни оценки ", безапелационен бе дупничанинът. " Това трико го одобрявам като знак на борбеността, на силата, на вярата в триумфа и ще бъде изложено в спортната зала на града, където към този момент работим за обособяването на музей на спорта ", разгласи инж.Чимев.

Много забавен разговор се оказа, че са провели преди най-големия конгрес в света се разбра на срещата. " Пътуваме за шампионата и аз му споделям на Кирчо. Сега ще се докоснеш до европейски първенци, до огромни имена…, само че той ме прекъсна и сподели: Аз няма да се допирам до тях, а ще ги удрям и ще взема орден ", описа Назарян, който не скри, че Милов е хвърлил извънредно доста сили в тренировките. " Имах късмет да удрям и на финала, само че позволих неточности. Ще работя, с цел да ги отстраня и да не се повтарят повече, тъй като идващия път би трябвало да печеля международния край ", безапелационен бе Милов. " Не мога да не изкажа признателност на моя първи треньор и изобретател Виктор Бонев. Не един път е идвал у нас, с цел да ме убеждава, че имам качества за битката и добре, че не се отхвърли. Помня първото си излизане на тепиха. Беше в Дупница, а аз бях 4-и клас. И няма да укривам, че като стъпих на тепиха треперех от боязън. Тогава Бонев ми сподели: И той е момче като теб, няма да те изяде ", с усмивка напомни първите си стъпки Милов. Той получи плакет от кмета на Община Дупница, парична сума, както и " Историята на Дупница " с обръщение.

С икона на Св.Иван Рилски, инж.Чимев подари Назарян, който му върна жеста със своята автобиографична книга.

 IMG_4544  IMG_4547  IMG_4549  IMG_4550  IMG_4555  IMG_4561  IMG_4564  IMG_4566  IMG_4570  IMG_4574  IMG_4575  IMG_4577  IMG_4579
zadupnitsa.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР