Трибулус Терестрис или билката Бабини зъби е растение, които расте

...
Трибулус Терестрис или билката Бабини зъби е растение, които расте
Коментари Харесай

Ползи от билката бабини зъби

Трибулус Терестрис или билката Бабини зъби е растение, които пораства в райони с сдържан и тропически климат. От епохи то играе значима роля в обичайна медицина. За лечебни цели се употребява надземната част на билката цветове листа и плодове. Билката Бабини зъби е позната като средство за подсилване на физическата интензивност.

Какви са изгодите от Бабини зъби

Трибулус Терестрис влияе върху тестостерона, либидото и кръвната захар. Най-популярната приложимост на Трибулус е да подтиква производството на хормона тестостерон. Но при изследвания е открито удобно влияние върху:

- намаляване признаците на ангина пекторис;

- лечение на екзема;

- подобряване качеството на живот при мъже с доброкачествена простатна хиперплазия и аденом на простатата;

- лечение на непълен андрогенен недостиг, обвързван с еректилна дисфункция;

- лечение на мъжко неплодородие и възстановяване на качеството на спермата;

- действа като натурален диуретик;

- облекчава възпаления;

- намалява кръвната захар;

 Ползи от билката бабини зъби Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА

- подобрява здравето на сърцето;

- помага в битката с рака;

- подобрява заздравяването на рани и форсира регенерацията на тъканите;

- при радикулит;

- антибактериално средство;

- при спортуване и тежки натоварвания;

- при менопауза.

Освен за потребностите на фармацията билката Бабини зъби може да се употребява и като хранителна добавка, както и за подготвяне на чай, който има удобно влияние при бодърствуване и изтощеност. Трибулус се цени, тъй като съдържа доста стероидни гликозиди. В медицината се употребява срещу атеросклероза, еректилна дисфункция и общо подсилване на организма.

Веществото, съдържащо се в течния дестилат на растението - трибуспонин, е способно да понижи равнището на холестерола, да смъкна кръвното налягане и да ви избави от зной и учестено сърцетуптене.

Тази обща характерност дефинира и спомагателните дейности на лековитото растение Бабини зъби – като билка за потентност.

 Ползи от билката бабини зъби

Положителните резултати от приема на артикули с Бабини зъби засягат: мигрена, невралгии, бронхити, коклюш, конвулсии на жлъчните пътища, възпаления на половите органи.

Билката Бабини зъби има отрицателни резултати, които би трябвало авансово да се знаят и да се внимава повече при използването на Бабини зъби. Макар да е препоръчвана при стомашни болки и болки на чревния тракт, билката може да ви сътвори проблеми, в случай че е одобрявана от пациент с възпалени огнища в стомашно-чревния тракт. Тя се предлага и при бъбречно-каменна болест, само че в същото време следва забележка: при възпалени бъбреци използването ѝ, може да утежни симптоматиката.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР