Триажен кабинет беше открит днес в Стара Загора. Той е

...
Триажен кабинет беше открит днес в Стара Загора. Той е
Коментари Харесай

В Стара Загора започва работа триажен – COVID кабинет

Триажен кабинет беше открит през днешния ден в Стара Загора. Той е самостоятелен на територията на „ Диагностично съвещателен център – I “, намиращ се в постройката на някогашната Детска поликлиника, на бул. „ Руски “ 62. Входът, за хора със признаци, ще бъде единствено от юг от ул „ Димитър Наумов “.

Кабинетът ще работи по график, който ще бъде оповестяван ежеседмично на входа на центъра. В триажния кабинет ще се прави консултиране на пациенти с грипоподобна симптоматика, за делене на заболелите от вирусни инфекции. В него ще се правят бързи антигенни проби и лекарски обзор с назначение на терапия, мерене на равнището на О2 в кръвта и при нужда ще се вземат проби за PCR-тест, рентгенография или ориентиране за хоспитализация. РЗИ ще даде 1000 безвъзмездни антигенни теста, а локалната администрация ще закупи в началото още 1000 теста.

 

Обслужването на пациентите в кабинета ще бъде гратис за поданици на Община Стара Загора.

Община Стара Загора, след решение на Общинския съвет, отпуска 80 хиляди лв., които са нужни за закупуване на бактерицидни лампи, пулсоксиметри, защитно работно облекло и персонални защитни средства и дезинфектанти.

 

Откриването на триажния кабинет ще облекчи работата на медиците в лечебните заведения и ще се подкрепят жителите, които имат своите опасения.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР